IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai разкри електрическия Ioniq

С едно зареждане автомобилът ще изминава 169 км.

Hyundai разкри електрическия Ioniq

Hyundai най-после разкри техническите характеристики на електрическата версия на новия си модел Ioniq. Неговата хибридна модификация бе показана на автосалона в Детройт през януари.
Hyndai разкри електрическия Ioniq
Електрическият модел е оборудван с мотор с мощност 117 к.с. и батерии с капацитет 28 кВт/ч., които са поставени под задните седалки. Максималната скорост на тази версия на Ioniq е 150 км/ч, като с едно зареждане машината може да преодолее 169 км.

Засега се известни единствено цените на електромобила на пазара в Южна Корея. Той ще се предлага в три нива на оборудване, като базовата модификация ще стартира от 32 400 щатски долара.

Продажбите на електрическия Hyundai Ioniq в Европа ще стартират още в началото на лятото, докато в САЩ модификацията ще може да се поръча едва през август.

Снимка: Hyundai
 

Тагове: hyundai ioniq
0 от 500
  • #6
    12 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    За градски автомобил дори и 50км на ток е достатъчно за 90% от хората. Ясно е че за дълъг път не е целесъобразно все още но поне това е решение за замърсяването в градовете.
  • #5
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    В крайна сметка електромобила си е градско возило. А за в градски условия за какво са ти 700 км пробег. Дори в големите европейски градове са малко хората които търкалят повече от 150км на ден. Вие искате 600 км за да стига до морето. А какво да кажат хората на които морето им е на 1000 км
  • #4
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Борис ( преди 8 години )
    169км реално е 69км. Тези неща ги измерват катко разхода.
  • #3
    6 rate up comment 0 rate down comment
    пена ( преди 8 години )
    Тая 28кВт/ч. батерия беше "модерна" преди 3-4 години. До края на годината ще се появят масови ел. модели със 60кВт/ч батерия и над 300км. реален пробег.
  • #2
    9 rate up comment 0 rate down comment
    сдасдасдас ( преди 8 години )
    Дълъг пробег за мен е 500-700 км с едно зареждане, тези 169 км реално са не повече от 100-120 км. Иначе изглежда добре.
  • #1
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Добър пробег на ток и цена която се приближава до масовия сегмент.