IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz пуска свой собствен GT-R

Хардкор версията на AMG GT ще разчита на 550 к.с.

Mercedes-Benz пуска свой собствен GT-R

Mercedes-Benz тества нова модификация на своята суперкола AMG GT. Изданието Carscoop твърди, че в случая не става въпрос за традиционната за моделите на марката Black Series, а за вариант, който ще носи името GT-R.
Mercedes-Benz пуска свой собствен GT-R
Според информацията в основата на автомобила е пистовият AMG GT3, който е приспособен за движение по обществените пътища. Новата версия се отличава от стандартния Mercedes GT AMG по допълнителните аеродинамични елементи, разширените калници и голямото задно антикрило.

Очакванията са това да бъде най-мощният вариант на суперколата. Той ще се задвижва от 4,0-литровия V8 двигател, който при GT AMG развива 510 к.с. За модификацията GT-R мощността на мотора ще надхвърли 550 к.с. Това означава, че автомобилът ще ускорява от 0 до 100 км/ч за около 3 секунди.
Mercedes-Benz пуска свой собствен GT-R
Най-екстремният „граждански” Mercedes GT AMG ще се появи в продажба още през лятото на тази година. Не е ясно обаче как в Nissan ще реагират на наименованието, тъй като то е патентовано за тяхната суперкола. Така че, не е изключено машината на Mercedes да получи ново название при излизането си на пазара.

Снимки: Carscoop
 

Тагове: mercedes amg gt
0 от 500