IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нов лидер в премиум сегмента

Mercedes-Benz изпревари конкурентите си през първия месец на 2016 г.

Нов лидер в премиум сегмента

Нов лидер в премиум сегмента
Снимка: Ройтерс

Новата година започна с разместване в класацията на премиум производителите на автомобили. Челното място по продажби за месец януари принадлежи на германската Mercedes-Benz, която изпревари основните си конкуренти Audi и BMW.

Глобалните реализации на Mercedes-Benz през месеца достигат 150 814 екземпляра, което представлява ръст от 20 на сто спрямо същия месец на 2015 г., съобщава Automotive News, базирайки се на официалните данни за продажбите на компаниите.

Въпреки че демонстрира по-слаб ръст от конкурентите си, базираният в Инголщат производител Audi приключва месеца на второ място. Резултатът е 143 150 продажби на световните пазари и ръст от 4%.

Бронзовият медал през месец януари остава за BMW. Производителят от Мюнхен е продал 133 883 автомобила, или увеличение от 7,5 на сто спрямо януари 2015 г.

Automotive News изнася информация и за продажбите на най-добре продаваните върхови модели в този сегмент - S-Class и 7-Series. Моделът на Mercedes-Benz има повече от двойна преднина през месеца, генерирайки над 8400 продажби. Резултатът на BMW 7-Series е 3392 екземпляра, но все пак е важно да се отбележи, че в постижението на S-Class са включени версиите Coupe и Maybach.

Припомняме, че титлата "Най-добре продаван производител на премиум автомобили за 2015 година" попадна в BMW (1,905 млн. продажби). Второто място бе за Mercedes-Benz (1,872 млн. продажби), а на трето остана Audi (1,803 млн. продажби).

0 от 500
  • #10
    13 rate up comment 3 rate down comment
    v-1 ( преди 8 години )
    Да бе, те щото Ауди и БМВ не продават в Китай....Хайде стига сте писали глупости, когато не сте информирани.
  • #9
    4 rate up comment 11 rate down comment
    Пре ( преди 8 години )
    Благодарение на комунистите в Китай , който е най-големият пазар за Бенца и не само!
  • #8
    16 rate up comment 3 rate down comment
    v-1 ( преди 8 години )
    БМВ според мен, още ще падат надолу с продажбите. Новата 7ца, с нищо не впечатлява, С класата с нищо не и отстъпва. Дори е по-добра според мен.
  • #7
    18 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Просто новите модели на Мерцедес са Уникални. БМВ в дизайнерско отношение направо зациклиха. Преди 5-години Мерцедес бяха в дизайнерска дупка, като изключим ЕС-класата И ЕС клас купе. Ауди винаги са били нещо средно между Мерцедес и БМВ, по средата на двете.
  • #6
    21 rate up comment 7 rate down comment
    RRE S3 ( преди 8 години )
    A Leksus i infiniti kade sa???A zabravih sorrry te ne sa premium.Mugahaahhhhhhhahgahahaah
  • #5
    10 rate up comment 15 rate down comment
    до: razgradski pop ( преди 8 години )
    По принцип си прав, но трябва да уточним, че не за всички, а само за немските. На японците по никакъв начин не им влияе. Дори имам чувството, че колкото повече произвеждат по-качествени стават, защото повече затягат контрола. Иначе си абсолютно прав, че не количеството е важно, а качеството. Дано немците най-после са го осъзнали това и най-после да го подобрят, че наистина са много зле в това отношение!
  • #4
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    И кого го вълнува това. Колко нормални хора ги купуват.
  • #3
    10 rate up comment 5 rate down comment
    razgradski pop ( преди 8 години )
    на практика е невъзможно да растеш едновременно по обем и качество...не трябва да се борят за това кой е най-големия, а за това кой е най-добрия, най-качественния...
  • #2
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Много кола, много нещо на стойност над 600 милиарда лв за 2015
  • #1
    27 rate up comment 4 rate down comment
    Коко ( преди 8 години )
    BMW тръгна много надолу с разни ванове, 1-ки и подобни малотиражки, нормално е да губят и 7-цата хем е чисто нова а отстъпва на ЕС-класата с този скучен дизайн