IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нов лидер в премиум сегмента

Mercedes-Benz изпревари конкурентите си през първия месец на 2016 г.

Нов лидер в премиум сегмента

Нов лидер в премиум сегмента
Снимка: Ройтерс

Новата година започна с разместване в класацията на премиум производителите на автомобили. Челното място по продажби за месец януари принадлежи на германската Mercedes-Benz, която изпревари основните си конкуренти Audi и BMW.

Глобалните реализации на Mercedes-Benz през месеца достигат 150 814 екземпляра, което представлява ръст от 20 на сто спрямо същия месец на 2015 г., съобщава Automotive News, базирайки се на официалните данни за продажбите на компаниите.

Въпреки че демонстрира по-слаб ръст от конкурентите си, базираният в Инголщат производител Audi приключва месеца на второ място. Резултатът е 143 150 продажби на световните пазари и ръст от 4%.

Бронзовият медал през месец януари остава за BMW. Производителят от Мюнхен е продал 133 883 автомобила, или увеличение от 7,5 на сто спрямо януари 2015 г.

Automotive News изнася информация и за продажбите на най-добре продаваните върхови модели в този сегмент - S-Class и 7-Series. Моделът на Mercedes-Benz има повече от двойна преднина през месеца, генерирайки над 8400 продажби. Резултатът на BMW 7-Series е 3392 екземпляра, но все пак е важно да се отбележи, че в постижението на S-Class са включени версиите Coupe и Maybach.

Припомняме, че титлата "Най-добре продаван производител на премиум автомобили за 2015 година" попадна в BMW (1,905 млн. продажби). Второто място бе за Mercedes-Benz (1,872 млн. продажби), а на трето остана Audi (1,803 млн. продажби).

0 от 500
  • #20
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Защо да не намесваме жълтурите Мерцедес купуват 1.6TCe 1.5,1.6dCi от Рено-Нисан, БМВ купурат хибридни и малолитражни двигатели от Тойота, и те ползват "жълти технологии"
  • #19
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Защо намесвате жълтите кашони в коментарите за премиум автомобили?
  • #18
    8 rate up comment 0 rate down comment
    IT ( преди 8 години )
    Съвсем закономерен и заслужен резултат ! :) Мерц се постарах много...извадиха страхотни нови модели...новата дизайнерска линия скъса със старият скучен и безличен дизайн :) от своя страна БМВ който доста време господстваха загубиха идейността си новата7ма серия е ярък пример за това..и безмилостният пазар тепърва ще ги наказва за това :))
  • #17
    12 rate up comment 1 rate down comment
    Аз ( преди 8 години )
    По принцип не всичко в живота следва някаква логика,но тук определено нещата си дойдоха на място и Мерцедес заслужено води в класацията,следвани от Ауди.БМВ са в дизайнерска шахта и не впечатляват с нищо.
  • #16
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Радев ( преди 8 години )
    До v-1,Лексъс е кола за индивидуалисти, която действително предлага доста иновативни решения, но в момента просто няма как да е конглокентна на БМВ и Мерцедес по простата причина, че флагманския модел на марката - LS е на пазара от далечната вече 2007г. с рестайлинг през 2012 г., но се прави на същата платформа. Новото БМВ 7 разполага с технологии, които Лексъс няма как да притежава.
  • #15
    3 rate up comment 15 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 8 години )
    Лидер в премиум сегмента по качество, технологии и печалба е Лексус. Мерцедес могат да са лидери само по продадени бройки, но това е напълно безсмислена категория.
  • #14
    18 rate up comment 1 rate down comment
    v-1 ( преди 8 години )
    до 23:Прав си колега, но сега излиза и новата Е-класа, която също ще редстави нововсти, които даже ги няма в С-класата.Та ще и е трудно на 5та серия в битката с Е-клас.
  • #13
    19 rate up comment 0 rate down comment
    Пора ( преди 8 години )
    Наистина новата S Класа е нещо невероятно! Абсолютно заслужено първо място за Бенц!
  • #12
    19 rate up comment 0 rate down comment
    23 ( преди 8 години )
    Фен съм на БМВ,но новата гама на Бенц е невероятна! Напълно заслужена преднина и като гледам как вървят нещата,ще са лидер за цялата 2016-та.От Мюнхен доста се изложиха с 3ер,която им беше водещата в продажбите,а 7ер винаги се е продавала по-малко от върховият Мерцедес.Ще трябва пак 5ер да спасява положението :)
  • #11
    9 rate up comment 7 rate down comment
    Striker ( преди 8 години )
    Значи всичко си идва на мястото. Само не знам ВАГ какво го слагате в клас Примиъм?