IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota е готова със сериен хибриден SUV

Японците ще инвестират 350 млн. евро в CH-R

Toyota е готова със сериен хибриден SUV

Компанията Toyota пуска в производство концептуалния модел CH-R, чийто сериен вариант ще трябва да се конкурира с Nissan Juke. Премиерата на компактния SUV ще се състои на 3 март на автосалона в Женева.
Toyota е готова със сериен хибриден SUV
Производството на модела ще бъде съсредоточено в завода на компанията в Турция, където се сглобява Corolla и Verso. За целта колективът на предприятието ще бъде увеличен от 3000 на 4000 души, а общите инвестиции ще надминат сумата от 1,7 млрд. евро.
Toyota е готова със сериен хибриден SUV
Специално на пускането на CH-R в серийно производство яронците ще похарчат 350 млн. евро. Силовият агрегат на кросовъра ще се произвежда в завода в Уелс, където сега се сглобяват хибридните версии на Auris, както и бензиновите мотори за Avensis, Corolla и Verso.
Toyota е готова със сериен хибриден SUV
Серийният CH-R ще бъде построен на новата платформа TNGA, която е в основата на четвъртото поколение на хибрида Prius. От компанията твърдят, че тя е с между 35 и 65% по-здрава от конструкцията, използвана за предишните модели на марката.

Снимки: Toyota

Тагове: toyota ch-r
0 от 500
  • #11
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Те пък КИА все едно не крадът от Тойота. Те това там си е нормално в Азия.
  • #10
    2 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Да. наистина доста са краднали от KIA.
  • #9
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ако беше за откачалки, първи ти щеше да си го купиш бе ВАГи! За откачалки са автомобилите от народната марка и дериватите и! И то за най-големите... ;)
  • #8
    14 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    VAGи, те и след, като мине Тигана се обръщат хората, но на другата страна, за да пoвъpнат. Толкова е красиво ***, Туарегчето и останалата VAGенска конфекция. пък да не говорим за онова от съседната статия Тайгунче (като шайгунче), което няма да го пущат! То е врЪхтЪ на красотътЪ. Абе ти днес пи ли си хаповете да те питам?
  • #7
    2 rate up comment 16 rate down comment
    анонимен ( преди 8 години )
    Много грозно бре. Това е само за такива, които искат да се обръщат хората след колата им. Един Кактус ще свърши същата работа, а ще е по-евтин
  • #6
    27 rate up comment 4 rate down comment
    до: none ( преди 8 години )
    Май ти изобщо не си в час!А този модел CH-R мога да се хвана на бас с теб, че като излезе ще бъде страхотен хит. Продажбите му ще са много, много големи.
  • #5
    27 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    None, Toyota са в час от десесетилетия.49
  • #4
    5 rate up comment 27 rate down comment
    none ( преди 8 години )
    В съседната статия - КИА вече представиха подобен модел. Тойота, отново не сте в час.
  • #3
    3 rate up comment 27 rate down comment
    Фолк с ваген ( преди 8 години )
    Конфекция!
  • #2
    27 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    "Toyota е готова със сериен хибриден SUV"Аз ли нещо греша или тази статия е грешна. Само за справка ще кажа, че RAV4 HYBRID се продава от миналата година по света, а от този месец и в Европа. RAV4 дали вече не е в категорията SUV, че така лошо са го пропуснали?Колкото до модела CH-R, който уж е пъвия мога да кажа, че са го направили много добре. Просто без забележки. Предвид по-малките размери, предполагам ще ползва хибридната на Приус. Надявам се да е с 4х4 като на RAV4 HYBRID!