IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel пуска революционен електромобил

Ampera-e излиза догодина на достъпна цена

Opel пуска революционен електромобил

Opel ще пусне на пазара през следващата година революционен нов електромобил с акумулаторни батерии, съобщават от германската марка. Моделът носи името Ampera-e и обещава не само висока практичност, но и достъпна цена.
Opel пуска революционен електромобил
Появата на Ampera-e е продължение на най-голямата и всеобхватна продуктова офанзива в историята на Opel, включваща 29 нови модела в периода между 2016 и 2020 година, споделят от марката. И поясняват, че пазарната премиера на електрическата машина ще се състои още следващата година.

Моделът разполага с 5 места и 5 врати, като от снимките става ясно, че има сравнително компактни размери. От Opel обаче твърдят, че вътрешното пространство ще бъде много щедро, тъй като акумулаторните батерии са плоски и интегрирани под пода на автомобила.
Opel пуска революционен електромобил
Конкретна информация за задвижването на Opel Ampera-e липсва, като се посочва единствено, че моделът ще предлага вълнуваща динамика и по-продължителен автономен пробег при пълно зареждане от повечето електромобили на пазара.

Съобщава се също така, че Ampera-e ще се появи на пазара на достъпна цена.

Повече подробности трябва да бъдат разкрити в началото на март по време на премиера на електрическия автомобил на автосалона в Женева.

Германската марка вече има в гамата си електрически автомобил. Той носи името Ampera, като повече за него може да прочетете в нашето ревю.

Снимки: Opel

Тагове: opel ampera-e
0 от 500
  • #9
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Електричка с тези километри Младене няма да е много евтина поне на този етап. А и скоро няма да са евтини по простата причина, че петрола поевтиня много и никой няма сметка от разработката на алтернативни задвижвания, освен японците, които гледат в бъдещето и са винаги пред другите.
  • #8
    4 rate up comment 2 rate down comment
    thebrainless ( преди 8 години )
    Ключово е "по-продължителен автономен пробег при пълно зареждане от повечето електромобили на пазара", тоест ще е по-слабо представянето им от Тесла в този момент. Предполагам, че революционно ще е цената му, за която се намеква. Но имайки предвид, че стратегията на Тесла е да пуснат скоро по-нисък клас автомобил на достъпна цена, се съмнявам силно, че от Опел ще са много революционни в кое и да е отношение...
  • #7
    4 rate up comment 5 rate down comment
    младен ( преди 8 години )
    Абе..лека полека ще навлязат. Много ми се иска някоя прилична елекричка с поне 400км.-500км. пробег, не ми казвайте тесла, че ми е скъпичка.
  • #6
    5 rate up comment 6 rate down comment
    инженер ( преди 8 години )
    Хехе, извинявай ако инженерното ми образование те обижда. Не споря във форуми с неадекватници и не държа да приемаш мнението ми.
  • #5
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Батко ( преди 8 години )
    и други има http://***.phinergy.com/
  • #4
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Инженера е толкова инженер, колкото баба ми е космонавт. Поне не се кръщавай така, че много излагаш гилдията с некомпетентността си! Само да те попитам от къде разбра какви ще са батериите на тази електричка? Гласовете, които чуваш ли ти го казаха? Колкото до графена, това са стари неща. Всяка година уж ще почва масово производство, но така и още не сме го видели. А, за да е с тях Опела, няма как да бъде евтин, както се твърди, че ще бъде. Логично е, но за тези, които мислят.
  • #3
    12 rate up comment 4 rate down comment
    инженер ( преди 8 години )
    Започна вече производство на ново поколение графен-полимер батерии, което ще доведе най-накрая на масовост на ел. автомобилите. В момента първите батерии имат 3.5 пъти по-голям капацитет и бързо зареждане в рамките на 10мин. до 80%. Това ще свали цените, тежеста на колата, ще увеличи пробега. Революцията на опел всъщност не е на Опел нито на GM, а годините разработка на новите батерии. Всички производители до 2 години ще почнат масово производство на ел. коли.
  • #2
    15 rate up comment 1 rate down comment
    qqq ( преди 8 години )
    така и не разбрай кое му е революционното , иначе браво
  • #1
    3 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Няма ли да бъде производство на Шевролет, нещо подобно на Шеви Болт ЕВ, ако не и същото.