IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel пуска революционен електромобил

Ampera-e излиза догодина на достъпна цена

Opel пуска революционен електромобил

Opel ще пусне на пазара през следващата година революционен нов електромобил с акумулаторни батерии, съобщават от германската марка. Моделът носи името Ampera-e и обещава не само висока практичност, но и достъпна цена.
Opel пуска революционен електромобил
Появата на Ampera-e е продължение на най-голямата и всеобхватна продуктова офанзива в историята на Opel, включваща 29 нови модела в периода между 2016 и 2020 година, споделят от марката. И поясняват, че пазарната премиера на електрическата машина ще се състои още следващата година.

Моделът разполага с 5 места и 5 врати, като от снимките става ясно, че има сравнително компактни размери. От Opel обаче твърдят, че вътрешното пространство ще бъде много щедро, тъй като акумулаторните батерии са плоски и интегрирани под пода на автомобила.
Opel пуска революционен електромобил
Конкретна информация за задвижването на Opel Ampera-e липсва, като се посочва единствено, че моделът ще предлага вълнуваща динамика и по-продължителен автономен пробег при пълно зареждане от повечето електромобили на пазара.

Съобщава се също така, че Ampera-e ще се появи на пазара на достъпна цена.

Повече подробности трябва да бъдат разкрити в началото на март по време на премиера на електрическия автомобил на автосалона в Женева.

Германската марка вече има в гамата си електрически автомобил. Той носи името Ampera, като повече за него може да прочетете в нашето ревю.

Снимки: Opel

Тагове: opel ampera-e
0 от 500
  • #19
    3 rate up comment 0 rate down comment
    До: до чичко/батко ( преди 8 години )
    А ти рено ли караш, че си толкова увреден? Я почети малко кога и къде е разработвана концепцията за Ампера/Волт! А това, че кризата през 2008г предизвиква GM да пуснат 1-во Волт преди Ампера няма НИЩО общо с това къде е разработката.А да игнорираш един от най-големите световни развойни центрове за автомобили като този на Опел в Рюселхайм говори, че автомобилните ти познания и култура клонят към 0!
  • #18
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Батко ( преди 8 години )
    И аз това казах, но хората нещо не го проумяха.
  • #17
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    ГМ първо ще направят модела за хАмерика и ако се приеме добре ще разрешат на Опел да лепят техните емблеми и да го пущат в Европа. Същото, както стана с Волт и Ампера. Направиха Волта, имаше добри продажби и след година и Опел го пуснаха под друго име.
  • #16
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 8 години )
    Разбира се че японците са далеч преди всички останали. Съвременните серийни Никел-метал хидридни батерии са съвместна разработка на Панасоник и Тойота, а литиево-йонните - на Сони. Някой може ли да си представи съвремения свят без тези батерии? Корейците и китайците ги копират криво-лявно, но немците и за толкова нямат потенциал.
  • #15
    5 rate up comment 5 rate down comment
    до: Чичко ( преди 8 години )
    Тези измислици, които си ги написал, кой ти ги каза? Или гласовете ти говорят?Само ще ти кажа, че Шеви Волт се прави 1 г. преди Ампера и в Рюселхайм нямат нищо общо с този модел, а какво остава за разработката му. Само на теб ли все още не ти е ясно, че Опел почти нищо не правят освен да асемблират различни модели. Двигател от едни, СК от други, шаси от трети и т.н. докато съберат поредния модел и почнат да го сглобяват. Не те знам на кой си чичко, но с тоя акъл и тези фантазии, май на никой!
  • #14
    6 rate up comment 1 rate down comment
    до долния ( преди 8 години )
    абе пич ти или си с отрицателно IQ или си РРЕ по прикритие. и малко дете да питаш пак ще знае че японците са най-технологичната нация на планетата
  • #13
    4 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    японците могат да са само пред другите японцидори и корейците вече са ги задминали......по изостанали са само индийците от японците, но това е засеганаваксват много бързо
  • #12
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Чичко ( преди 8 години )
    Всъщност концепцията за Опел Ампера/Шевролет Волт е изцяло разработка в Рюселхайм в развойния център на Опел. Разбира се с финансиране от GM.
  • #11
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Батко ( преди 8 години )
    Колата на Опел ще бъде предстоящата версия на Шеви Болт ЕВ. Така беше и с Шеви Волт= Опел Ампера. Опелчето сигурно ще има пробег 300км(като близканта си Болт) с цена 35000евро за базов модел.
  • #10
    0 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Айде пак японците пред другите!Пред кои други?