IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Започват масови хайки срещу неправилното паркиране

В борбата се включват и мобилните камери на КАТ

Започват масови хайки срещу неправилното паркиране

Започват масови хайки срещу неправилното паркиране
Снимка: БТА

КАТ започва масови хайки за нарушители на правилата за паркиране в София. Ще се следи особено стриктно за паркиране по тротоари, на спирки на градския транспорт, на пешеходни пътеки.

Напоследък пътните полицаи отчитат бум на наглото паркиране, както и на сигналите от граждани за неправилно спрели автомобили.

Особено ефективни за залавянето на нарушителите са мобилните камери в патрулките на КАТ. Те заснемат неправилно паркиралите коли, а водачите им разбират за това, едва след като получат уведомление за наложената им глоба.

За миналия месец са санкционирани повече от 600 нарушители, каза пред Нова телевизия Николай Крушарски, служител на столичния КАТ.

"С мобилните камери се заснемат над 60 неправилно паркирани автомобила на ден", допълни той.

Още новини от България четете в Dnes.bg

0 от 500
  • #3
    4 rate up comment 7 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 8 години )
    zavi6ete eko normite na pone evro 5, togava vsi4ki stari taralqsnici sa out i paqcite 6te ostanat bez rabota!no mercy! vsi4ki gradove v BG otesnqha i sa pulni sas stari brakmi!za brutalni problemi trqbvat brutalni re6eniq, a ne- ma toi bulgarina nema pari za pove4e...kat nema - na busa!
  • #2
    14 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Как само по 60 коли на ден се заснемат, бе ?!?На самото платно по Симеоновско са 30-40 от ГМДимитров до Макси. На новия пробив зад Токуда над 100 в рамките на 400 метра!!! И тва мое се заснема за има-няма 2 часа... Пък, ако си дигнат Д-тата до горен Лозенец ще заснемат още 100 тариката и то преди да е станало обед.
  • #1
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    И това не е малко но по-добър ефект има като се направи хайка от паяци - тогава всички разбират и започват да внимават. Това че тук там ще има глобени няма да реши генералния проблем. В една от преките при Скай Сити в София така стана - един ден не спряха да сноват паяци и оттогава на тази улица се спира доста по-културно