IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Проблеми с безопасността отлагат Alfa Romeo Giulia

Седанът на италианците се провалил на вътрешен краш-тест

Проблеми с безопасността отлагат Alfa Romeo Giulia

В края на миналата година алиансът Fiat Chrysler Automobiles показа новия седан Alfa Romeo Giulia, който по време на автосалона във Франкфурт покори сърцата на публиката. Малко по-късно обаче бе обявено, че излизането на модела на пазара се отлага.
Проблеми с безопасността отлагат Alfa Romeo Giulia
От алианса оправдаха решението си с реорганизация на производството с цел намаляване на разходите, както и с нуждата от време за нови изследвания и разработки на някои от системите на модела. Обявено бе, че в крайна сметка серийното производство на седана със задно предаване ще стартира в края на март, а първите клиенти ще получат своите автомобили през май.

Според изданието Automotive News Europe обаче проблемът е в сигурността на Giullia и той е бил открит на вътрешнофирмен краш-тест. При него е установено, че седанът се е провалил при защитата от челен и страничен удари, както и при имитацията на сблъсък в задната част.

Всичко това е накарало инженерите на Alfa Romeo да внесат спешно корекции в конструкцията на автомобила. От компанията обявиха единствено, че подобна информация е „неточна”, като не дадоха други обяснения.

Проблемът обаче явно наистина е сериозен, защото Fiat Chrysler Automobiles промени плановете си за пускане на още два нови модела на Alfa Romeo. Така бъдещият кросовър на марката ще излезе в началото на 2017 г. вместо през лятото на 2016 г. А новите хечбек и седан ще се появят едва през 2020 г.

Снимка: Alfa Romeo

Тагове: alfa romeo giulia
0 от 500
  • #18
    15 rate up comment 2 rate down comment
    Любопитен ( преди 8 години )
    Абе преди да плюете защо не попрочетете малко?Алфа 159:Due to the sophisticated Premium platform that the 159 is based upon, high level of passive safety was achieved, and the torsional rigidity of the chassis is one of the best in this category at 180.000 daNm/radTa не можели да правят, така ли?
  • #17
    12 rate up comment 15 rate down comment
    боби ( преди 8 години )
    Красив автомобил, но поредното доказателство, че красотата не е единственото важно. Лично аз предпочитам да карам Волво или Сааб, отколото италианска сапунерка, дето ще се разпадне при първи контакт, поне ще изглеждам като жив после ;)
  • #16
    15 rate up comment 7 rate down comment
    ... ( преди 8 години )
    А,сега каква стан тя... То хубаво двигатела беше от ферари ама... така ги въртеше така ги мачкаше на ринга ... и сега какво само мечти и клипчета :))
  • #15
    15 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    За всеки средностатистически фен на марката това не е новина! От както Маркионе е начело на концерна майка слушаме едно и също! Аз лично вече приемам подобни новини с насмешка, защото вече нямам очаквания!
  • #14
    7 rate up comment 17 rate down comment
    RRE S3 ( преди 8 години )
    Palna parodia sa Fiat i proizvodnite im.Dano VW Group gi kupi ta napravi ot tiah koli
  • #13
    21 rate up comment 2 rate down comment
    :) ( преди 8 години )
    Много много красив автомобил.
  • #12
    23 rate up comment 7 rate down comment
    кадъч ( преди 8 години )
    Искам да ви кажа нещо и ЗАПОМНЕТЕ! Става ли въпрос за сигурност в автомобилите почти всички ги правят колкото да издържат някакъв кирлив краш тест, който няма нищо ама НИЩО общо с катастрофите в реални ситуации. Това е нещо като оценките в училище... Марката, която НАЙ-МНОГО мисли за сигурността на пътниците е ВОЛВО. И НЯМА друга марка, която още преди 7,8 години да си е поставила за цел до 2020 година да няма загинали или тежко ранени, а с новите XC90, XC60 и S90 май по-рано си изпълниха целта.
  • #11
    22 rate up comment 14 rate down comment
    100% ( преди 8 години )
    хахаха, къде са тия прошляци, където разправяха, че това е убиеца на М-Дивизията :)))))
  • #10
    17 rate up comment 11 rate down comment
    The N-Man ( преди 8 години )
    Сигурност и италиански автомобил - не е невъзможно, но е необичайно.
  • #9
    8 rate up comment 18 rate down comment
    RRE S3 ( преди 8 години )
    Palna parodia sa Fiat i proivodnite im.Dano vW Group gi kupi ta napravi kot tiah koli