IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche Panamera ще се предлага и като комби

Модификацията представлява продължение на концептуален модел от 2012 г.

Porsche Panamera ще се предлага и като комби

Porsche ще предложи още една версия на новото поколение на Panamera. Това е комби, чиито тестове са на финалната си права, съобщава Motor1, което публикува снимки на прототип на модела.
Новото Porsche Panamera ще се предлага и като комби
По-практичната модификация се тества едновременно със стандартния фастбек. Нейната поява не е изненадваща, защото още през 2012 г. Porsche показа концептуалното комби Panamera Sports Tourismo, чието излизане в сериен вариант бе въпрос на време.

Главните разлики между комбито и стандартния модел са в по-дългия и плосък покрив, както и в задната част. Салонът ще бъде осезаемо по-просторен, а багажникът ще предлага значителен обем, сочи информацията.

Технически двете машини обаче ще бъдат идентични – в основата им ще бъде платформата MSB, благодарение на която ще бъде свалено част от теглото на автомобила. Задвижването на бъдещата Panamera е поверено на напълно нова гама V6 и V8 двигатели.

Предвижда се и излизането на хибридна версия – Panamera S E-Hybrid, в чийто задвижващ агрегат влизат бензинов V6 двигател, електромотор и комплект литиево-йонни батерии. Само на електричество тази модификация ще може да изминава около 38 км.
Новото Porsche Panamera ще се предлага и като комби
Премиерата на фастбека Panamera ще се състои по време на автосалона в Женева в началото на март. Очакванията са комбито да дебютира малко по-късно.

Снимки: Motor1

Тагове: porsche panamera
0 от 500
  • #15
    4 rate up comment 0 rate down comment
    trex ( преди 8 години )
    Когато най-спортната марка на света (Льо Ман 2015 супер прясно и още 29 000 подобни) пожелае да се разнообрази (било със СУВ, купе-лимозина-комби-кабриоле, самолет, камион парен локомотив) заради собствения си кеф и кефа на хиляди клиенти (над 200к вече, хихи) може само да си го премести в другия джоб заради мнението на някакви си жалки типове какво трябвало да прави като марка?!?
  • #14
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 8 години )
    Мен пък ме кефи! Панамера е моята кола и при това комби. Страхотно!!!
  • #13
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Йордан ( преди 8 години )
    Не знам що за непросветени лаици си някои от авторите тук ... това не е комби, а shooting break
  • #12
    14 rate up comment 10 rate down comment
    ф ( преди 8 години )
    Днес комби, догодина пикап, после трактор, редосеялка и комбайн
  • #11
    15 rate up comment 4 rate down comment
    Коментар23 ( преди 8 години )
    компаниите се нагаждат спряно изискванията на клиентите за да оцелеят на пазара. Има много примери за автомобилни фирми които преди това са се занимавали в друг предмет на дейност. В това няма нищо странно. Колата е СУПЕР. Нищо чудно след време някоя автомобилна компания да спре да произвежда автомобили а да насочи дейността си в друга сфера. Все пак в бизнеса няма нищо сигурно.
  • #10
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Май сте забравили че 911 спаси порше от фалит!!!
  • #9
    18 rate up comment 5 rate down comment
    Triforce ( преди 8 години )
    Хубаво е дадена фирма да се развива! Добре, че направиха джип. Даже аз ако съм, бих го направил по-спортен, като БМВ Х6. Но тук вече говорим за най-висок вариант лимузина във вариант комби. Това го няма никъде! Да сте видяли еС-класа комби или БМВ 7 или даже на същата фирма - Ауди А8 комби? Ами няма! И особено марка, която се слави, че е спортна и с това комби... абе малко в повечко ще ни дойде.Но да са живи и здрави - за всеки влак си има пътници.
  • #8
    15 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Тъпо е да давате за пример Мерцедес, те от както съществуват имат пълна гама возила от кола да тир. Порше от друга страна са производител на спортни коли. Дай щото се търси да сложим една емблема порше на някой съчленен рейс ман и да го продаваме за градския транспорт на Дубай
  • #7
    7 rate up comment 19 rate down comment
    Дошо ( преди 8 години )
    По-грозно не би могло да бъде.Доволен съм!
  • #6
    10 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    ВАГи, как разбра, че е студено бе ***? Я кажи колко градуса измери термометъра ти, когато е правена снимката!Аз виждам пушек, а ти виждаш ниски градуси. Явно хаповете, които вземаш не ти влияят много добре...