IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan е готова с нов олекотен материал

Той ще влезе в употреба още тази година, като ще намали теглото на цялата гама

Nissan е готова с нов олекотен материал

Nissan планира значително да намали теглото на своите бъдещи модели, като това ще започне още през настоящата 2016 г, обявиха от пресслужбата на японския производител.
Nissan намалява теглото на всичките си модели
Съответната програма носи името Lightweighting Programme, като част от нея е създаването на нов материал, от който ще бъде направена долната част на автомобилите на марката. По време на работата по проекта са използвани технологии от космическата индустрия, както и от автомобилния спорт.

„Като следваме нашия принцип „Иновации, които впечатляват”, през следващите 12 месеца ще предложим не просто решение, а революция, с която ще покажем нашия стремеж за направа на автомобили на бъдещето. Те трябва да бъдат по-леки, по-здрави и по-ефективни”, заяви вицепрезидентът на европейския технически център на Nissan – Дейвид Мос.

По думите на топ мениджъра в програмата участват други производители и изследователски центрове от цяла Великобритания. Целта на програмата е създаването на напълно нов производствен процес, който да направи революция в индустрията.

Благодарение на Lightweighting Programme в Nissan планират да подобрят динамичните характеристики на моделите си, да намалят разхода им на гориво и да не позволят увеличение на тяхното тегло заради непрекъснато растящото количество оборудване и технологии, с които са оборудвани.

Снимка: Nissan
 

0 от 500