IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW 7-Series получи двигател от Mini

Версията вече се предлага в Турция и Китай

BMW 7-Series получи двигател от Mini

Още преди месец се появиха информации, че новият флагман на BMW за първи път в историята си ще се предлага с 4-цилиндров мотор с обем 2,0 литра. Сега от BMW разкриха подробности за най-слабата модификация на 7-Series.
BMW 7-Series получи двигател от Mini
Информацията се появи на сайтовете на компанията в Турция и Китай, където бяха публикувани спецификациите на базовата „седмица”. Тя ще се предлага под имената 730i и 730 Li (удължена версия), което означава, че автомобилът ще бъде достъпен поне на няколко различни световни пазара.

За BMW 730i е предвиден 4-цилиндровият турбо мотор с обем 2,0 литра, който вече се използва за модели като Mini Cooper JCW и новите BMW 225i и 330i. При 7-Series двигателят ще развива 258 к.с. и 400 Нм.
BMW 7-Series получи двигател от Mini
Седанът със задно предаване с този агрегат и 8-степенен автомат ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,2 секунди (6,3 секунди при удължения вариант). А обявеният разход на гориво е около 5,7 л/100 км.

В BMW са намерили още едно приложение на 2,0-литровия мотор. Той ще бъде част от хибриден агрегат с 326 к.с., който ще се поставя на версията 740e. Тя също ще се предлага в удължен вариант, а като опция ще бъде достъпна и система за задвижване на четирите колела. Хибридната 7-Series ще се появи през 2017 г.
BMW 7-Series получи двигател от Mini
Освен това до края на настоящата година ще стартира производството и на най-мощната модификация на седана с V12 мотор, развиващ 600 к.с. Тази версия ще бъде част от линията M Performance, като не е изключено именно тя да бъде и първата крачка към пълноценно BMW M7.

Снимки: BMW

Тагове: bmw 7-series
0 от 500
  • #16
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Тогава трябва да избираш дали да поставиш двигателя пред задната ос или там да поставиш шофьорската седалка :)))
  • #15
    8 rate up comment 1 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 8 години )
    а колко по-добре би било мини да получи двигател от 750...
  • #14
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Преди години с подобна мощност и динамични данни (даже малко по слаби) Форд Ескорт Косуърт се смяташе за зверска машина. Само да припомня...
  • #13
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Заядлив ( преди 8 години )
    Целта е втората употреба като влезе от Калотина, до София да се развали.
  • #12
    4 rate up comment 7 rate down comment
    до лузърите по доло. ( преди 8 години )
    А пък МИНИ използва двигатели от БМВ понеже е дъщерна фирма на БМВ.Мини отдавна не е мини кола има и джипове с тази марка и си е сериозен автомобил от както БМВ ги купи.А този двигател изобщо не е слаб.Вие си плюйте нали сте профисионалисти пред компа,после се качете на стария си опел и отидете в някое кафенце да гледате пичовете и мадамите със БМВтата как си живеят.Нали разбирате хейтърчета че сте лузари в живото и за това имате тази злоба.Ако искате вярвайте аз карм БМВ ново и не съм лош човек
  • #11
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Мен... ( преди 8 години )
    На 2.0 258 коня ако са изпилен двигател !? това оределение може би е важело за '70 години на миналия век ;) а сега сме 2016г.... отворете си очите малко и стига с празните лададжийски приказки !
  • #10
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Смяна на 4 цил. бензинов блок с бутала е около 10-15хил лв. в БМВ. При цената на колата от над 200 хил. не виждам голяма драма от това, че ще има по къс живот. В някой страни като турция данъците за големи двигатели са огромни, така че там може да е по изгодно да си сменяш двигателя на 3 години отколкото да се купиш по-голям. Да не говорим, че ще има намалени разходи от гориво и т.н.
  • #9
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Бади ( преди 8 години )
    Няма да съм изненадан след 3 години още да вкарат в 5ца 7ца мотризацията на i8 1,5 + ел. двиагател и ще се води 545/745 понеже ще 350-360 коня.
  • #8
    13 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    След 10 години ще слагат 1.3 с 3 цилиндъра 350 коня и 600 Нм още от 800 оборота!
  • #7
    28 rate up comment 15 rate down comment
    Мухаха ( преди 8 години )
    Толкова е изпилен двигателя че ще са първи приятели със сервизите.