IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Автомобилите с най-лоялни собственици

При марките лидер е Subaru, а при моделите - Range Rover

Автомобилите с най-лоялни собственици

Лоялност към марката. Според този показател изданието Forbes създаде класация, базирайки се на данните на Experian Automotive за пазара на САЩ.
Автомобилите с най-лоялни собственици
Снимка: Ройтерс

Лидер в подреждането е японската Subaru, като цели 67,7% от клиенти й обикновено избират същата марка при покупка на следващ или допълнителен автомобил.

Второто място е за Ford с резултат 66,7%, а след това се нарежда Mercedes-Benz с 65,1%.

Ето и останалите марки в топ 10:

4. Toyota: 63,5%
5. Kia: 63,2 %
6. Hyundai: 61,3%
7. Nissan: 61,1%
8. Chevrolet: 60,7%
9. Lexus: 60,7%
10. Honda: 59,9%
Автомобилите с най-лоялни собственици
Снимка: Land Rover

При отделните модели с най-лоялни клиенти е всъдеходът Range Rover. Цели 48,2% от собствените на този модел го избират отново при смяна на автомобила.

Втората позиция е за Mercedes-Benz S-Class с показател от 46,6%, а веднага след луксозната немска лимузина се нарежда Lincoln MKZ с 44,8%.

Номер четири в подреждането е ванът Mercedes-Benz Sprinter, който има аналогичен резултат с Lincoln MKZ - 44,8%. С минимална разлика - резултат от 44%, на пето място застава електромобилът Nissan LEAF, който е лидер в своя сегмент.

В топ 10 попадат още Ram 1500 (42,9%), Lexus RX (42,7%), Hyundai Genesis (42,5%), KIA Soul (42%) и Subaru Forester (41,1%).

От изданието поясняват, че лоялността на клиентите зависи от няколко основни фактора, сред които удовлетвореност от покупката, представяне спрямо конкурентите на пазара, маркетинг и др.

Тагове: forbes
0 от 500
  • #54
    0 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 8 години )
    Едно X в модела на леката кола върши чудеса, без да е необходимо да имаш 2 броя ;)
  • #53
    14 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Имам 2 коли, бмв 5 и субару форестър....Да позная ли? едната ти е зимна, а другата лятна кола. Всеки може да се сети, коя каква е! ;)Абе, гледам тая зима нещо много баварски фенове ползват градски транспорт. Ти поне си добре, че имаш стабилна зимна кола, която няма да те остави при всякакво време.
  • #52
    4 rate up comment 2 rate down comment
    до: Дошо ( преди 8 години )
    Това все едно някой квартален майстор я е пръскал в гаража тая трошка. Честно казано, без да съм профи съм правил по-добро боядисване от това на Магарцедеса. Кит, финна шглокка, грунд и пръскане с флакон. Гарантирано по-добро от тази уж нова кола на видеото. Не, направо не мога да повярвам такова нещо. И как само си приказват отстрани швабетата, че била супер луксус колата, а не виждат боята.
  • #51
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Имам 2 коли, бмв 5 и субару форестър. И от 2те съм доволен. Глупаво е да си фен на марки. ДОкато правят добри коли ще ги купувам ако се изложат спирам. Няма място за лоялност. Колата трябва да служи, а не аз не марката.
  • #50
    5 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Субару феновете може единствено да си съперничат с тези на Алфа! Тези коли се карат само от хардкор фенове и мазохисти!
  • #49
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Дошо ( преди 8 години )
    На 1:30 погледнете боята.Брутална портокалова ***.Брутална!Дори боята не са се постарали да направят като хората какво остава за останалото?Претупана работа.https://***.youtube.com/watch?v=ilCyIqtFTN0
  • #48
    10 rate up comment 9 rate down comment
    Дошо ( преди 8 години )
    И още нещо бе шматко - За това ли тия велики S класи (според теб любовници а явно *** понеже все трябва да им плащаш)ги потрошават пред шоурумите на германокитайската фирмичка Магарцедес?Богатите собственици се късат от кеф, че са дали една торба пари и варела постоянно е пробит за това го потрошават с брадви, чукове, стикове и т.н.
  • #47
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Дошо до Пора ( преди 8 години )
    *** си ти.Като дам 100 бона за нещо, ще очаквам то да има съответстващото качество и професионализъм вложени в него не някакъв ***, който трябва постоянно да крепиш та да не се почупи целия за една година.
  • #46
    9 rate up comment 0 rate down comment
    опа ( преди 8 години )
    Баровците за "БОГАТИТЕ ХОРА" ЛИ ГИ ИМАТЕ ?Бай *** БАРОВЕЦА
  • #45
    20 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Поредния български ***, който си мисли, че S класата е най-великата кола. Като си толкова богат си купи бентли или астън. S класата не е да си я караш, а да те возят, кола лимузина, всичко е концентрирано на задните седалки. Ако искаш удоволствие от каране не си взимаш S класа.