IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Fisker Karma вече не е хибрид

Моделът получи 6,2-литров V8 и ново име - VLF Destino

Fisker Karma вече не е хибрид

Автомобилната индустрия се е насочила към електрическите коли, но един производител върви точно в обратната посока. Вместо да превръща модели с конвенционален двигател в хибриди или електромобили, американската VLF Automotive преобрази позабравен хибрид в бензинов звяр. Става дума за Fisker Karma, който се появи в Детройт под името VLF Destino.
Fisker Karma вече не е хибрид
Destino V8. Снимка: VLF Automotive

Под прожекторите на изложението бе показан подобрен вариант на VLF Destino, показан за първи път пред публика през 2013 г. Модернизираният автомобил е получил леки подобрения, но реално използва същите технологии, двигател и шаси.

VLF Destino представлява бензинова версия на спрения от производство Fisker Karma. Моделът се задвижва от бензинов двигател V8 с обем 6,2 литра. Агрегатът е зает от Corvette ZR-1, генерира 640 к.с. и позволява на VLF Destino да развива 60 мили в час за само 3,9 сек.

VLF Destino се произвежда в Мичиган, САЩ, като сред опциите на модела присъстват покрив от карбон и допълнителни аеродинамични елементи. Автомобилът е създаден с помощта на Хенрик Фискер, който стои и зад проекта на хибрида Fisker Karma.

Що се отнася до цените на VLF Destino, те започват от 229 000 долара, което го прави почти два пъти по-скъп от Fisker Karma. И вероятно му предвещава сходна с хибрида съдба...

Колкото до Fisker Karma, хибридът вероятно ще се завърне на пазара с ново име. Към момента новият собственик на Fisker - китайската компания Wanxiang Group, работи на модела, като се очаква да го покаже в най-скоро време.

Спреният от производство Fisker Karma се задвижва два електромотора с обща мощност 408 к.с., които се захранват с енергия от 2,0-литров бензинов двигател, изпълняващ ролята на генератор.

Тагове: fisker karma vlf destino
0 от 500