IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota кръстоса Yaris с RAV4

Моделът ViRA съчетава най-доброто от кросовърите и компактните хечбеци

Toyota кръстоса Yaris с RAV4

Toyota подготвя напълно нов автомобил с повишена проходимост, който ще покаже официално на автомобилното изложение в Токио. Машината носи името ViRA, като от компанията показаха две нейни официални снимки.
Toyota кръстоса Yaris с RAV4
Toyota ViRA за момента е концепт, който обаче има сериозни шансове за серийно производство. Причината е, че моделът е позициониран в сегмента на компактните кросовъри, който непрекъснато расте.

Всъщност ViRA представлява хечбек със спортен дизайн, две врати и повишена проходимост - кръстоска между моделите ViTZ (познат в Европа като Yaris) и RAV4, като дори името му е създадено от тези две обозначения - "Vi" от ViTZ и "RA" от RAV4.

От разпространените две снимки не се забелязва особена прилика с RAV4 или Yaris. Вероятно обаче концептът е заел техниката си именно от тях.
Toyota кръстоса Yaris с RAV4
Що се отнася до дизайна, то формите са впечатляващи, нетипични за по-умерения стил на японската марка. Силуетът напомня на машини като Ferrari FF, докато предната част може да бъде оприличена с "муцуната" на суперколите на Zenvo.

Всички подробности за Toyota ViRA ще бъдат разкрити по време на автосалона в Токио.
 
Снимки: Toyota

0 от 500
  • #18
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Дизи ( преди 8 години )
    На Тойота определено е нужен по-модерен интериор и определено по-разчупен дизайн като този концепт. Поздравления за тях.
  • #17
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    KLASIKA на какво си мен?Пак ли некачествена стока са ти пробутали...
  • #16
    4 rate up comment 1 rate down comment
    KLASIKA ( преди 8 години )
    до АнонименТова което казвам е за хора с добри добродетели и добронамерени към всички по принцип,с голямо чувство за хумор,гледащи света с широко отворени очи,които не са БИГ-брадъри по същество,които могат да се присмеят на себи си когато е нужно и не се вземат много на сериозно по форумите които са за забавление,които са прочели поне няколко книги и .....ха-ха Виж ,ако ти не се виждаш в тази категория,.....-е не можем всички да сме еднакви, я....Айде забавлявай се и здраве и късмет
  • #15
    1 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Класика, Искаше да кажеш нещо, но мисълтта ти е толкова бърза, че никой не може да е хване, дори ти самият. Вземи я включи на 3-та и с малко газ, пробвай пак да кажеш/напишеш нещо! Надявам се тогава да ти се получи синхрона между това, което мислиш и това, което пишеш. Гледай само пръстите ти да не изпреварят мисълтта, че и тогава става страшно!
  • #14
    4 rate up comment 1 rate down comment
    KLASIKA ( преди 8 години )
    И за да ги довършат,пускат обезумително спортно купе,нещо като джипче и нещо като довършително-надмощно присъсъствие в разместването на пластовете и класирането в челните места при роудстърите,купетата,и дявол го знае какво още......Може би играе в собствена ниша,защото другите са зашеметително изненадани!!!И за да кажат :Амин и много ви обичахме ,но не струвате.....,пускат и омаломощаващо ДЖИПЧЕ.....?!?- с всички блокировки ,включително на мозъка и част от сетивните главни центрове на челно-дяловите стволови клетки,плюс блокаж на третия прешлен отляво на гръбначния стълб и минаващо през места на които на скалните кози им изпадат копитата и кътниците......
  • #13
    14 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Уникално смел дизайн! Поздравления
  • #12
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Прав си Скептик!Особено японците много рядко залитат в пускането на непрактични модели. Тойота пък са царе на практичността и точно поради тази причина и аз се съмнявам, че ще го пуснат в този вид. Нещо подобно обаче ще бъде много добре да бъде на пазара. Не всеки гледа практичността. Някой купуват колите с ум, а други със сърце, а трети какво ще кажат хората...
  • #11
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Скептик ( преди 8 години )
    Ако човек се кефи от свиреп дизайн, това е много добро. Прототипите обаче обикновено умират в паяжини или придобиват по-умерени форми. Представете си само колко вътрешно пространство изяждат тези задни калници и ще ви стане ясно, че няма да си купите тази кола, дори да имате пари за нея, защото вътре ще е тясно. Както вече бе отбелязано - такива големи отвън и тесни отвътре има. Куга и Жук. Карат ги кифли и синковци. Дори и тези модели са по-практични и с по-скромен дизайн.
  • #10
    1 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    ...рибите ще умрат от смях.....
  • #9
    7 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    До първия анонимен.Напълно си прав,ако го пуснат в морето рибите ще умрат от ужас