IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Детско столче и зимно яке - опасна комбинация

Вижте как да предпазите детето в колата (видео)

Детско столче и зимно яке - опасна комбинация

Ако имате малки деца и ги возите в автомобил, вероятно допускате опасна грешка, предупреждава Националната администрация по безопасност на транспорта на САЩ (NHTSA). Причината е наистина неочаквана - дебелите зимни дрехи.
Детско столче и зимно яке - опасна комбинация
Експертите са провели краш-тестове, които показват, че зимните якета компрометират предпазния колан на детското столче. И то до такава степен, че той въобще не изпълнява функциите си.

"Когато закопчеете колана на детското столче, той трябва да е добре стегнат. Ако обаче детето е облечено с дебело яке, коланът няма как да бъде притегнат достатъчно. В този случай, той захваща якето, а не детето", споделят от KidsAndCars пред NBC.

Краш-тестът, представляващ удар в стена със скорост 50 км/час, показва наистина страшна картина. При сблъсъка, детето изхвърча от столчето, докато якето остава прикрепено с колана. Дори при по-леки катастрофи се получава камшичен удар, който може да бъде дори фатален за крехкото детско тяло.

Решението на проблема не е сложно. Просто свалете якето от детето и притегнете колана, така че да няма голям луфт. Ако в колата е студено, завийте детето с якето или с одеяло, съветват експертите. Така може да бъдете сигурни, че коланът и столчето изпълняват предназначението си.

Краш-тестът започва след 0:40 мин.


Снимка: KidsAndCars

0 от 500
  • #2
    5 rate up comment 3 rate down comment
    до: RS1600 ( преди 8 години )
    Да, статията е смислена и доста полезна. Особено за хора, които имат деца или им предстои щастието да имат. Предполагам не е интересна за селската ВАГ-буца тук, който дразни всички останали с наглото и предизвикателно поведение. Целта на форума е да научим нещо ново, да обменим опит и инфо, а не да си избиваме комплексите, като него. Според мен тази личност трябва да бъде игнорирана от всеки, но не всеки го познава и някой му се вързват на номерата. Редно е и админа да предприеме нещо!
  • #1
    11 rate up comment 0 rate down comment
    RS1600 ( преди 8 години )
    Смислена статия, браво, но съвсем безинтересна за обичайните фанатици, които се пенят в коментарите.