IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дните на бензина и дизела са преброени

Редица държави забраняват автомобилите с такива мотори

Дните на бензина и дизела са преброени

Дните на бензина и дизела са вече преброени, след като редица държави от цял свят приеха да забранят автомобилите с двигатели с вътрешно горене, предава Car & Driver.
Дните на бензина и дизела са преброени
Снимка: Ройтерс

Забраната засяга само новите автомобили и ще бъде факт едва през 2050 година, като решението е било взето на Конференцията на ООН за изменението на климата - COP21. Зад него е застанала организацията за автомобили с нулеви емисии ZEV, част от която е и известната като дом на автомобилите Германия.

В нея членуват още Холандия, Норвегия и Обединеното кралство, както и няколко американски щата - Калифорния, Кънектикът, Мериленд, Масачузетс, Ню Йорк, Орегон, и Върмонт.

Целта на мярката е да се намалят парниковите емисии с до 40%, което ще подкрепи мерките за справяне с климатичните промени в глобален мащаб.

Въпреки че до 2050 година има много време, мярката ще окаже благоприятно въздействие върху развитието на алтернативните задвижващи системи. Редица компании вече обявиха плановете си за преминаване към екологични задвижващи системи, като най-яркият пример е Toyota. Японският гигант, създател на първите в света масови хибриден и водороден автомобили, вече обяви своята стратегия Environmental Challenge 2050 plan, която предвижда елиминирането на моделите с конвенционален агрегат до 2050 г.

0 от 500
  • #21
    13 rate up comment 0 rate down comment
    дон Шопеску ( преди 8 години )
    Става дума не за премахването двигателите, а на автомобилите с такива двигатели, не се казва при корабите и самолетите как ще е ...
  • #20
    9 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    А газ откъде? Той е от нефт, а нефта е леееко на привършване. Останали са само фракции омешани с пясък, които са много трудни за разработка и добив. Та щат нещат ще я карат на водород с електрика ;)
  • #19
    8 rate up comment 7 rate down comment
    x ( преди 8 години )
    А как стои въпроса със задвижване на автомобили на газ, защото повече от вас знаят ,че газта изгаря на 99% и не замърсява околната среда.Тогава ще ги караме на газ и проблема е решен.
  • #18
    10 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Не всеки, повечето карат каквото могат да си позволят. Така,иначе кой щеше да си купи голф? В Китай ги дават 2 за един заедно с джетата.
  • #17
    18 rate up comment 2 rate down comment
    ... ( преди 8 години )
    Не всеки, повечето карат каквото могат да си позволят.
  • #16
    16 rate up comment 18 rate down comment
    До bmw e60 ( преди 8 години )
    Също така аз пък не мога да гледам бмветата,грозни са за моя вкус,едни такива криви всичките и с тая старовремска решетка отпред,която я слагат от 50 години направо е гротеска в моите очи, но това не ми пречи,карам си прекрасната Тойота и уважавам и другите водачи.
  • #15
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Аз имам връзки в Дачия и мога да ви уредя. Който иска да пише тук. Само за цвета нищо не мога да обещая - както дойде.
  • #14
    12 rate up comment 8 rate down comment
    До bmw e60 ( преди 8 години )
    Аз не харесвам бмвета,но ги уважавам,защото разнообразяват скучните германски коли с повече емоция и спортен характер и динамика. Мисля и че не случайно се обединиха с Тойота за екологичните технологии срещу размяна на дизели,което напълно устройва Тойота - имиджът в Европа на бмв като спортна марка е добра реклама за дизеловите модели на Тойота на европейския пазар,който каквото и да си говорим е много консервативен и протектиращ собствените си марки и индустрия.
  • #13
    22 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Твоето сандеро е във високия клас, нали? Инжекция е. Нещо като S- класа. Те Дачия за това не правят по-големи модели.
  • #12
    32 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    и аз си търся поръчкова дачия, но свършват много бързо. не мога да се вредя от баровците