IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche инвестира 1 млрд. евро в електромобил

Компанията ще пусне концепта Mission E в серийно производство

Porsche инвестира 1 млрд. евро в електромобил

Porsche официално обяви, че ще пусне в серийно производство електрически модел, в чиято основа ще бъде концептуалния Mission E. За реализацията на проекта ще бъдат похарчени около 1 милиард евро, а производството на електромобила ще стартира през 2020 г.
Porsche инвестира 1 млрд евро. евро в електромобил
Снимка: Automedia.bg

Над 700 млн. евро ще бъдат инвестирани в съществено разширяване на завода на марката в Щутгарт, където ще бъде създадена специална поточна линия, както и нов цех за боядисване. Предстои и построяването на отделен цех за електрическите двигатели, като компанията ще открие над 1000 нови работни места.

Още 300 млн. евро германският производител на спортни автомобили ще инвестира в други свои подразделения, включително и инженерингов център. Именно той ще се заеме с техническите детайли около превръщането на Mission E в сериен модел.

Прототипът Mission E бе показан на автосалона във Франкфурт през септември. Концептът с 4 врати има система за задвижване на четирите колела, пълноуправляемо шаси и два електромотора с обща мощност 600 к.с. Суперколата може да измине 500 км с едно зареждане, като ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,5 секунди.

 

Тагове: porsche mission e
0 от 500
  • #17
    0 rate up comment 0 rate down comment
    trex ( преди 8 години )
    Това е по-добрата Тесла. Браво на Порше. Нак-накрая световен електрически автомобил.
  • #16
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Дошо ( преди 8 години )
    NISSAN Leaf, HONDA FIT EV, Mitsubishi i-MiEV,Toyota IQ EV, TOYOTA RAV4 EV.Може и други да има, но в момента не се сещам.
  • #15
    1 rate up comment 2 rate down comment
    иваН ( преди 8 години )
    Дошо извенявам се за невежеството ми , ама кой японски автомобил е изцяло на батерей , че не се сещам нащо
  • #14
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    И в двата сличая лъжат. Нито са отделили толкова пари тогава, нито пък сега ще отделят пари за електромобил. Вече са откраднали технологията от някой и хвърлят прах в очите, че нещо правят. Абсолютни мошеници и некадърници са. Няма други, като тях. Най-много да поръчат китайците да им направят електромобил.
  • #13
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Дошо ( преди 8 години )
    Интересни са тия ВАГонетки.По-миналата година разправяха как инвестирали 70милиарда евро за разработка на MQB платформата, сега с 1милиард ще направят електромобил, който да влезе в серийно производство.Въпросът е: Сега ли лъжат или тогава са излъгали? :-)Според мен лъжеха за 70-те милиарда за да приберат субсидииките от баба Меркел.
  • #12
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Дошо ( преди 8 години )
    Японците произвеждат най-много електромобили бе мен.Останалите само дрънкат как ще произвеждат.Прави разлика!
  • #11
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Ferdinand Porsche ( преди 8 години )
    Красота!!!
  • #10
    6 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Тесла ще удари теслата на това Троше. Такава тесла ще му завърти, че Трошето ще е още по-строшено. Значи от чист дизел, ВАГонетките почнаха полека-лека да се ориентират към други задвижвания. Тяхната работа е:сетила се Мара да се побара. пущаха партенките за икономични дизели, екологични, хибриди с 1-2/100, електромобили и т.н., но накрая се оказа, че всичкото е лъжа и манипулация. След някой друг ден очаквам да почнат да пишат и какви водородни коли са направили и ще пущат. Пълни измамници!
  • #9
    9 rate up comment 8 rate down comment
    none ( преди 8 години )
    Тесла в момента предлагат повече от това което Порше планират да предлагат през 2020 ;). Със завода за акумулатори който Тесла направиха и с постоянните инвестиции в технологии, през 2020 със сигурност ще предлагат още повече. ФВ загубиха твърде много време в разработката на "икономичен и чист" дизел, който всички видяхме колко е чист и какъв му е разхода. През това време Тесла пуснаха електрически коли, БМВ и-серията а Мерцедес се "сроди" с Рено които са доста напред с електомобилите.
  • #8
    11 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Анонимен, ти май не правиш разлика между серийно производство и бутиково. ПОнеже ти знае много устата, Тесла я има, защото е спонсорирана от швабите, от Даймлер по-точно! Разликата е, че Порше има инфраструктура и процеси за масово производство и може да произведе няколко хиляди бройки на година, а Тесла не може. Много ги обичам такива като теб, които коментират без да имат каквато и да е била представа от производство.