IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche показа новите 911 Turbo и Turbo S

Моделите имат по-висока мощност и по-нисък разход на гориво

Porsche показа новите 911 Turbo и Turbo S

Porsche показа официално новите 911 Turbo и Turbo S, чиято премиера ще се състои на автомобилното изложение в Детройт през януари. Моделите са получили редица оптимизации, които ги правят по-бързи, но и по-икономични, става ясно от официалните данни.
Porsche показа новите 911 Turbo и Turbo S
Снимка: Porsche

И двете машини използват 3,8-литровия боксер, който е преработен и вече генерира с 20 к.с. повече. Така мощността на версията 911 Turbo достига 540 к.с., а при Turbo S показателят скача до 580 к.с.

Това позволява на по-слабия вариант да спринтира от място до 100 км/час за 3,0 секунди, докато при Turbo S дисциплината отнема 2,9 сек. Максималната скорост на движение е съответно 320 и 330 км/час.

Въпреки оптимизираните показатели, и двата автомобила демонстрират намален с 0,6 литра на 100 км. среден разход на гориво. Това е постигнато благодарение на подобрените система за управление на двигателя и трансмисия.

Обновените 911 Turbo и Turbo S вече предлагат в базовото си оборудване пакетът Sport Chrono, който е допълнен и от системата Sport Response. Тя се активира от бутон на волана, като осигурява оптимално ускорение за период до 20 секунди. Наличен е също така режим PSM Sport Mode, който променя настройките на системата за стабилност и позволява на автомобила да достигне своя лимит, се казва в съобщението от Porsche.

Новости се откриват и в дизайна на двата върхови модела. Промените не са големи, като в екстериора се забелязват ревизирани предна броня и задни светлини, нови дневни LED фарове, различен капак на двигателя и джанти с нов дизайн.

Интериорът също е леко ревизиран, като предлага нов волан, обновена система Porsche Communication Management и аудиосистема Bose, която е включена в базовото оборудване.

Продажбите на моделите ще започнат първо в Германия - през януари 2016 г. На родния си пазар моделът 911 Turbo ще има стартова цена от 174 669 евро.

0 от 500