IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Citroen обеща ново уникално окачване

Технологията ще бъде представена през 2017 г.

Citroen обеща ново уникално окачване

Citroen планира през 2017 г. да представи „революционно” окачване, което да замени хидропневматичното шаси Hydractive III+, което се използва от моделите на марката. Това съобщи президентът на френския производител Линда Джексън, цитирана от Autocar.
Citroen обеща ново уникално окачване
В момента последния модел с хидропневматично окачване е семейството C5, което в този си вид се произвежда от 2008 г., а през 2012 г. претърпя фейслифт. В компанията обаче не планират пускането на нов модел, който да се позиционира като директен наследник на C5.

„Комфортът е една от основните ценности на марката Citroen и ние сме на път да преосмислим достойнствата на хидпопневматичното окачване, като го преработим в една съвременна и по-подходяща форма”, коментира Джексън.

По нейните думи, инженерите на марката работят върху новата технология от няколко години. Джексън обаче не пожела да даде подробности за окачването, като уточни единствено, че то ще бъде използвано само за моделите на Citroen, а не за всички нови автомобили от групата PSA.

Това означава, че марката DS, която доскоро беше част от Citroen, ще използва напълно различна технология. Тя ще бъде насочена най-вече към пазара в Китай, където клиентите не се впечатляват от високотехнологични автомобили, а от ефектния дизайн.

На свой ред Citroen ще се съсредоточи върху пазара в Европа, където потребителите ценят най-вече историята и традициите на дадена марка. Разработката на новото шаси ще позволи на французите да си върнат репутацията на един от технологичните лидери, като целта е през 2020 г. Citroen да продава по 1,6 млн. автомобила на година.

Снимка: Citroen

0 от 500
  • #4
    33 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Само моделите с хидравлика возят меко.Останалите возят като голф или астра.
  • #3
    52 rate up comment 6 rate down comment
    М еги ( преди 8 години )
    МИ те от Ситроен швепса ти го откриха още 1955г. когато другите бяха на ресори като камиони и файтони, така,че не избързвайте със заключенията защото французите са патентовали много революционни неща в автомобилостроенето за разлика от лъжливите германци с прословутата си "германска точност и прецизност" да ама в лъжите и демагогията.
  • #2
    34 rate up comment 5 rate down comment
    :) ( преди 8 години )
    Ситроените возят доста меко.
  • #1
    23 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Дааааа, още малко и Швепс!