IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz пуска модел на водород през 2017 г.

В основата на машината ще бъде всъдеходът GLC

Mercedes-Benz пуска модел на водород през 2017 г.

Mercedes-Benz е готова с техническите параметри на своя първи сериен автомобил, задвижван от горивни клетки. Това съобщи шефът на изследователския отдел на Daimler Томас Вебер пред Autocar.
Mercedes-Benz пуска модел на водород през 2017 г.
Серийният GLC. Снимка: Mercedes-Benz


В основата на бъдещия водороден автомобил ще бъде всъдеходът GLC. Машината ще носи името GLC F-Cell, като ще се зарежда напълно за само 3 минути и ще може да изминава около 600 км. Премиерата на модела ще се състои на автосалона във Франкфурт през 2017 г, а цената му ще бъде около 75 000 щатски долара.

В края на октомври тази година Mercedes-Benz показа на автосалона в Токио концептуалния миниван Vision Tokyo с водороден силов агрегат. Германският производител разполага и с прототип на водороден автомобили на базата на B-Class, но той няма да бъде пускан в серия, тъй като е доста скъп.

В Mercedes очакват бъдещият GLC F-Cell да се конкурира с водородния модел на BMW, който ще излезе през 2020 г. Подобна машина разработват и Porsche, като нейният дебют ще се състои не по-рано от 2019 г.

На световните пазари вече се продават два водородни автомобила. Първият е Toyota Mirai, а вторият - Honda CLARITY FUEL CELL.

Тагове: mercedes-benz glc
0 от 500
  • #1
    12 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    После казвайте, че германчетата не копирали!Чакат японците да разработят технологиите, да ги внедрят, да развият станциите за горивни клетки, да ги направят масови и чак тогава смотаните и некадърни швабета ще се включат. Същото е с хибридите и електромобилите. Само феновете на немското не могат да се усетят, как ги лъжат и манипулират. Е те са глуповати и за това са така лесно манипулируеми...