IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz пуска модел на водород през 2017 г.

В основата на машината ще бъде всъдеходът GLC

Mercedes-Benz пуска модел на водород през 2017 г.

Mercedes-Benz е готова с техническите параметри на своя първи сериен автомобил, задвижван от горивни клетки. Това съобщи шефът на изследователския отдел на Daimler Томас Вебер пред Autocar.
Mercedes-Benz пуска модел на водород през 2017 г.
Серийният GLC. Снимка: Mercedes-Benz


В основата на бъдещия водороден автомобил ще бъде всъдеходът GLC. Машината ще носи името GLC F-Cell, като ще се зарежда напълно за само 3 минути и ще може да изминава около 600 км. Премиерата на модела ще се състои на автосалона във Франкфурт през 2017 г, а цената му ще бъде около 75 000 щатски долара.

В края на октомври тази година Mercedes-Benz показа на автосалона в Токио концептуалния миниван Vision Tokyo с водороден силов агрегат. Германският производител разполага и с прототип на водороден автомобили на базата на B-Class, но той няма да бъде пускан в серия, тъй като е доста скъп.

В Mercedes очакват бъдещият GLC F-Cell да се конкурира с водородния модел на BMW, който ще излезе през 2020 г. Подобна машина разработват и Porsche, като нейният дебют ще се състои не по-рано от 2019 г.

На световните пазари вече се продават два водородни автомобила. Първият е Toyota Mirai, а вторият - Honda CLARITY FUEL CELL.

Тагове: mercedes-benz glc
0 от 500
  • #11
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    всички копират от Готлиб Даймлер. хахаха
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Н ( преди 8 години )
    Малка подробност HONDA CLARITY FUEL CELL е 2-ро поколение, за разлика на тойота.
  • #9
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Nev ( преди 8 години )
    Някой знае ли кой им прави водородните клетки на Мерцедес, до колкото си спомням не са тяхно производство, като Хонда, Тойота и Хюндай например?
  • #8
    7 rate up comment 4 rate down comment
    HAha ( преди 8 години )
    "...а останат продажбите само в САЩ и Европа,ще е една незабележима фирмичка."Не знам дали Тойота са незабелижима фирмичка, но с това си изказване ти определено навждаш към мисълта, че умствената способност на мозъка ти е доста незабелижима. Точно пазарът в САЩ е винаги бил един от най-силните за Тойота и Лексус, а Европа с малюдното си население, освен за по-имиджови автомобили за други продажби не знам защо я слагаш като показател!
  • #7
    5 rate up comment 6 rate down comment
    До бла-бла-бла ( преди 8 години )
    Колкото и подобни глупости да копираш,няма как да обясниш,че при всичките най-най-най Тойота има повече от ПОСРЕДСТВЕНИ резултати в продажбите в Европа! И ако не са Тайланд,Индонезия,Виетнам,Малайзия,Иран,Турция,Пакистан или Египет,а останат продажбите само в САЩ и Европа,ще е една незабележима фирмичка.
  • #6
    9 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    За поредна година Toyota е най-успешната марка според доклада на TUV за 2016Официално Toyota отново е най-надеждната марка в Германия: с общо 14 топ 10 позиции, японският бранд е в ролята на големия победител според доклада на TUV за 2016. Toyota заема 7 места в топ 5 в различните възрастови категории и както минали години, моделите показват завидно малко количество дефекти при проверките. Toyota Prius е един от най-надеждните автомобили на пътя, заемайки второ място в категориите 6 до 7-годишни и 8 до 9-годишни автомобили. Хибридът-пионер има качествена компания и в двете категории: при 6 до 7-годишните автомобили Auris и Yaris заемат пета и шеста позиция, а в групата на 8 до 9-годишните автомобили на Prius партнират Corolla Verso на четвърта, RAV4 на шеста, Yaris на седма и Corolla на десета позиция. В категорията на 10 до 11-годишни автомобили Toyota отново показва, че възрастта не е пречка за издръжливостта и цели пет модела заемат позиции в топ 7. Corolla Verso и RAV4 заемат позиции на почетната стълбичка втора и трета, а на четвърта позиция е Avensis. Шеста и седма позиция са за Corolla и Yaris. Сред новите автомобили Toyota също демонстрира отлични резултати с деветото място на Yaris в групата на автомобилите между 2 и 3 години. За изготвянето на тазгодишния доклад организацията за технически прегледи T
  • #5
    8 rate up comment 11 rate down comment
    Дошовци, ( преди 8 години )
    Разликата е повече от очевАДНА:-докато Тойота и Хонда са просто едни безлични/даже грозни/ МПС-та,то Мерцедес и БМВ са автомобили!!
  • #4
    7 rate up comment 9 rate down comment
    :) ( преди 8 години )
    А и какво им е иновативното след като ще пуснат GLC F-Cell няколко години след японците. Швабите просто дишат прахта.
  • #3
    10 rate up comment 6 rate down comment
    :) ( преди 8 години )
    Че те японците си имат високотехнологични иновативни автомобили, погледни пазара в щатите преди да пишеш глупости.
  • #2
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    През 1954г мерцедес пуска w111 и w112 което са прародителите на ЕС клас. И погледни каква кола са направили за времето си. И След това виж азиатците какво са предложили през тези години.Та мисълта ми е следната не говори кой какво разработва че още не знаят че ориза е гарнитура ;) Да много са напреднали като нация не го отичам ама да кажеш че немците не правят нищо е тъпо