IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Peugeot с перка

Френската марка е автор на дизайна на новия Airbus H160

Peugeot с перка

Airbus Helicopters представи своя най-нов модел на стартиралото в началото на седмицата авиоизложение в Дубай. Машината носи името H160, като дизайнът й е дело на подразделението френската марка Peugeot - Peugeot Design Lab.
Peugeot с перки
Новият H160 се явява наследник на модела Dauphin, демонстрирайки далеч по-модерен дизайн. Всъщност именно дизайнът е бил сред основните приоритети на производителите.

"Искаме да предложим нещо извън рамката. Именно затова се доверихме на Peugeot Design Lab, чието обичайно занимание не е свързано с хеликоптерите", споделят от Airbus Helicopters.
Peugeot с перки
Френските дизайнери са се включили в проекта още в самото му начало, като са създали основните форми, а специалните на Airbus са работили върху по-нататъшно развитие на дизайна. Резултатът е футуристичен хеликоптер, демонстриращ стремителни форми и емоционален дизайн.
Peugeot с перки
Airbus H160 е изработен от композитни материали, а за задвижването му отговаря нов турбовален двигател, който е по-мощен от този при Dauphin. Конкретни характеристики не са налични, но от компанията уточняват, че моделът ще се предлага в няколко модификации. Продажбите на хеликоптера стартират догодина.

Снимки: Airbus / Peugeot Design Lab

Още по темата:
Mercedes с Перка
Първи полет с Honda
Brabus доработва и самолети
Летящата кола се разби при полет

 

 

Тагове: peugeot design lab airbus
0 от 500