IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia Optima свали покрива за SEMA

Корейският седан има срещуположно отварящи се врати

Kia Optima свали покрива за SEMA

Кабриолет версия на новото поколение Optima ще представи корейската компания Kia на стартиращото след седмица изложение за тунинг в Лас Вегас, САЩ.
Kia Optima свали покрива за SEMA
Снимка: Kia

Моделът за SEMA е базиран на представеното преди месеци четвърто поколение на седана. Той е оборудван с допълнителна тръбна конструкция, която подсигурява необходимата твърдост на шасито, иначе компрометирана от липсващия стационарен покрив. Той е заемен от сгъваем, но към момента няма яснота дали е платнен или метален.

Откритата Kia Optima е вдъхновена от крайбрежните американски магистрали, като е оборудвана с уникален син цвят. Моделът е получил също така редуциращо просвета окачване Ksport, по-късо предно стъкло, бежов кожен салон, тунинг брони и уникални джанти. Четирите врати са запазени, но при тази модификация те се отварят срещуположно.

За задвижването на модела отговаря 2,0-литров бензинов двигател с турбо, който в серийната си версия развива 245 к.с. и 352 Нм. В този случай обаче мощността е леко увеличена, тъй като агрегатът е оборудван със спортни всмукателна и изпускателна системи, сочи информацията от Kia.

Optima Cabrio, както е името на модификацията, няма да се появи на пазара. Моделът е създаден специално за SEMA, където Kia ще покаже и ултимативна версия на кросовъра Sorento.

Припомняме, че през следващата година очакваме камби версия на новата Optima, която ще бъде серийна и ще се предлага глобално.

Тагове: sema kia optima
0 от 500