IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Англичани избраха най-бързата суперкола

McLaren P1 се справи с конкуренцията на LaFerrari и Porsche 918 Spyder (Видео)

Англичани избраха най-бързата суперкола

Клубът на собствениците на суперколи – Supercar Driver, проведе първи независим сравнителен тест между суперхибридите McLaren P1, Ferrari LaFerrari и Porsche 918 Spyder. Скоростното изпитание се проведе на пистата „Силвърстоун”.
Англичани избраха най-бързата суперкола
Снимка: Supercar Driver

И трите автомобила бяха доставени от предприемача и колекционер Пол Бейли, като тяхното управление бе поверено на пилота Мат Джексън – участник в първенството на Великобритания за туристически автомобили (BTCC). Той направи по 6 обиколки на трасето с всяка от колите.

Най-добро време показа McLaren P1 – 58,25 секунди. Второто място бе за Porsche Spyder – 58,48 секунди, докато резултатът на Ferrari LaFerari бе 58,58 секунди. Именно италианският автомобил е най-мощният от трите с неговите 963 к.с., докато победителят разчита на 916 к.с., а машината на Porsche – на 887 к.с.

Представителите на Supercar Driver смятат да проведат още два теста, като единият от тях ще бъде надпревара между трите суперхибрида на драг-дистанция от ¼ миля (402 метра). За другия все още не се съобщават подробности.

През май американското изданието Motor Trend също направи сравнителен тест между McLaren P1 и Porsche 918 Spider. Той бе
проведен на пистата „Лагуна Сека” в Калифорния, където германският автомобил бе с 0,82 секунди по-бърз от модела на McLaren.
 

0 от 500
  • #4
    19 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    със сърце? я им виж цените и ще разбереш как се купуват
  • #3
    24 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Тези коли се купуват със сърце - реално няма значение, че някоя е малко по-бърза.
  • #2
    38 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ето сега можем да говорим за предпочитание...... и 3те супер коли са с разлика на стотни от секундата...за мен няма по-бърза...точно за тези три си е въпрос на вкус и предпочитание!!!
  • #1
    33 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    подобни разлики се дават при различен ресурс на гумите само, камоли при настройки за трасето. Въпреки това времената показват, че са изключително изравнени.