IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lada показа най-луксозната Vesta

Нивата на оборудване при руския седан са три - Classic, Comfort и Suite

Lada показа най-луксозната Vesta

Нови 39 снимки на новата Lada Vesta разпространи руската автомобилна компания АвтоВАЗ. Те разкриват върховата модификация на седана, който вече се качи на конвейера и ще бъде на пазара преди края на тази година.
Lada показа най-луксозната Vesta
Основното в новата галерия от снимки е интериорът на върховата Vesta, който виждаме за първи път. Салонът на руската машина е изработен от качествени материали, които са меки на допир, се казва в официалното съобщение на АвтоВАЗ.

В оборудването са включени автоматичен климатик, автоматична скоростна кутия, 4,3-инчов тъч дисплей (ще се предлага и 7-инчов), електрически стъкла и огледала, автопилот, седалки с лумбална опора и подгрев, многофункционален волан и др.
Lada показа най-луксозната Vesta
Дизайнът на Vesta е дело на англичанина Стив Матин, който е работил за марки като Mercedes и Volvo. А при конструирането на колата са използвани технологии на алианса Renault-Nissan.

По отношение на задвижването, моделът ще предлага избор от два бензинови двигателя. Те са атмосферни с обем 1,6 и 1,8 литра, като предлагат съответно 106 и 122 к.с. Възможна е появата и на други мотори. Трансмисиите са ръчна, автоматична и CVT.

Lada Vesta ще бъде налична с три нива на оборудване - Classic, Comfort и Suite. В базовото са включени две въздушни възглавници, системи ABS и ESP, серво на волана и др.

Моделът се качи на поточната линия в края на месец септември. Продажбите в Русия започват преди края на тази година, като стартовата цена е 12 700 лева.

Снимки: АвтоВАЗ

Тагове: lada vesta
0 от 500
  • #6
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Случайно минаващ ( преди 8 години )
    Дизайна е сравнително добър, дано са решили и проблема с качеството и надеждността, че това им е драма още от началото на 90-те (справка Самара и всичко след нея). Надявам се и да са използвали повече технологии на Нисан от колкото на Рено, че и те не се славят като особено надеждни.П.П. Хубаво би било Авомедия да предоставя цените в България какви са, за всяка една модификация, за да може човек да сравнява по-обективно.П.П.П. Лично аз не бих заложил на нова Лада, поне не до като не се докажат
  • #5
    4 rate up comment 3 rate down comment
    ссс ( преди 8 години )
    много хубаво но защо е с 5 скорости бе хора?
  • #4
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Badi ( преди 8 години )
    12700 да да ама не, като се доплати за нормално испълнение да има поне климатик и ел. пакет без тази навигация тип таблет за 100лв може и да минем с доставка, с мито, с ддс май цената ще е 20+, не колкото 10г немска кола, а такава на 4-5г години от дилара с гаранция поне 1г.
  • #3
    19 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    12700, ама на руския пазар. дотук с мита, акцизи, ддс, подкупи, такси ще стане 25-26.000 лв.
  • #2
    18 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    12700 e базовия вариант, не този на снимката.
  • #1
    23 rate up comment 16 rate down comment
    Ей туй рено.. ( преди 8 години )
    е много по-хубаво и здраво от онуй френското!