IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW ще пипа и механиката на TDI двигателя

Това важи за малкия 1.6 TDI, докато 2.0 TDI ще се размине само с нов софтуер

VW ще пипа и механиката на TDI двигателя

Около 3,6 млн. автомобила на Volkswagen Group в Европа ще трябва да бъдат подложени на механична оптимизация, заяви говорителят на транспортното министерство на Германия пред Ройтерс. Това са модели с дизеловия двигател с обем 1,6 литра.
VW ще пипа и механиката на TDI двигателя
Снимка: Ройтерс

Автомобилите на Volkswagen Group, при които бе открито устройство за манипулиране на екологичните данни, са оборудвани с дизеловия мотор EA189. Той има три версии - 1.2 TDI, 1.6 TDI и 2.0 TDI, отговарящи на стандарта Евро5.

За да покрие изискванията на ЕС, моторът 1.6 TDI трябва да получи и механични подобрения, се казва в информацията. И се уточнява, че 2,0-литровият TDI се нуждае единствено от нов софтуер. Към момента обаче няма яснота за най-малкия двигател - 1.2 TDI. Не се съобщава и как ще се отразят промените на динамичното представяне на моторите.

Миналата седмица Volkswagen Group официално обяви, че поправката на двигателите ще започне в началото на 2016 година и ще продължи около 12 месеца. В Европа тя ще засегне 8 млн. автомобила от марките Volkswagen, Audi, Skoda и SEAT. В световен мащаб броят на колите е около 11 млн.

Тагове: volkswagen group
0 от 500
  • #27
    1 rate up comment 0 rate down comment
    екология ( преди 8 години )
    е, ако ще говорим за екология и за зтваряне и спиране на превозни средства, ще нонитам тук разбиращите, аджеба знаете ли кой е най-използвания транспорт?- Водния, -кораби с МАЗУТ, ДИЗЕЛ и т.н. ***! А според вас, тук умуващите, имат ли катализатори, PDF и т.н. филтри? едва ли! ама никой не ги затваря, пушат си из цял свят, а ние го дишаме и филтрираме с дробовете си, нещо че не е в нашия град!Всичките тия екологий са цирк,управляващите се правят,че пазят природата,а производит.уж го спазват
  • #26
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Дошо ( преди 8 години )
    Е като имат филтри ВАГените каква полза от тях?
  • #25
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    E феновете пък за какво са виновни? В Бг масово се режат филтри, някой да е наказан? Нали всички минават .. уж .. технически преглед? Докато не станем солидарни като общество ще си живеем като червеи и ще мрем като кучета.
  • #24
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Кати си взел немски варел ще ти е пипат и още как или е спират от движение, което е най-доброто за тази марка. Всичките им коли са за спиране, а феновете за панделата.
  • #23
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    въййй лек...верно ли? А като се събуди как беше?
  • #22
    4 rate up comment 12 rate down comment
    Golf Mania ( преди 8 години )
    Аз карам чипосана манияшки Golf IV 1.9 TDI с големи разпръсквачи, турбо от камион и права генерация. Като и дам цялата газ оставя 150 м. плътна черна диря по асфалта и слънцето се скрива за 3 минути . 240 к.с. на диното е. Иначе съм по документи на малкия данък щото ми е 90 к.с. и преглед си минавам без проблем. Накратко дреме ми за еко проблемите на VW в USA аз екото в БГ го покривам и отгоре.
  • #21
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Селската фирмичка, още ли не са е закрили!?А в затвора, шефовете и кога ще ходят?
  • #20
    22 rate up comment 6 rate down comment
    оня същия ( преди 8 години )
    за колегата не знам ама аз ще бъда 100% доволен тая смотана напудрена марка и дериватите й да изчезнат от пътищата...
  • #19
    13 rate up comment 3 rate down comment
    докрайчото ( преди 8 години )
    научил смехорана за дизела на isuzu дето никой вече не го ползва и лае тука...абе смехурко, гледай си немските пeчки и не се прави на вървежен ти казах.
  • #18
    15 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    С тези нови скандали бъдещето на ВАГ въобще не е сигурно.