IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колите на Volkswagen се оказаха най-безопасни

На обратния полюс в американската класация е GM

Колите на Volkswagen се оказаха най-безопасни

Дизеловият скандал с автомобилите на Volkswagen Group в САЩ не попречи на германския производител да заеме първо място в една друга класация – за най-малък брой катастрофи на 1 млн. превозни средства, съобщава Bloomberg.
Колите на Volkswagen се оказаха най-безопасни
Снимка: Volkswagen

Отчетите, предадени от шефовете на Volkswagen AG на властите, показват, че през последното десетилетие инцидентите на пътя с автомобили на концерна са едва 34 на 1 млн. леки коли. Това е далеч под средното ниво за автомобилния отрасъл – 301 на 1 млн.

В класацията участват 11-те най-големи производителя на света, които представляват общо 88% от автомобилите в САЩ. С най-лош резултат е GM – 524 случая на 1 млн. коли. С по-висок от средния резултат са още Toyota и BMW, докато на обратния полюс се намират Honda Motor и Fiat-Chrysler Automobiles (FCA) съответно със 78 и 101 катастрофи на 1 млн. леки коли пътя.

Любопитното е, че Honda Motor и Fiat-Chrysler Automobiles по-рано бяха уличени в предоставянето на неверни данни за броя инциденти с техни автомобили, при които има ранени или загинали. Двата производителя вече бяха глобени.
 

Тагове: volkswagen group
0 от 500
  • #5
    12 rate up comment 28 rate down comment
    RRE S3 ( преди 8 години )
    Nai-bezopasni,nai tehnologi4ni,nai-barzi,nai-krasivi,nai-luksozni.S dumi:VW Group
  • #4
    24 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    превод в ефир: отдавна *** не взима Хонда на сериозно щото е ***
  • #3
    14 rate up comment 29 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Отдавна Honda никой не ги взема на сериозно. Няма по-измислена фирма!
  • #2
    27 rate up comment 28 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Това че не се карат, защото са в сервизите постоянно не ги прави най-сигурни. Просто хората нямат възможност да ги карат и да ги блъскат това е. А иначе статията е, като от рекламно шоу. Браво комедианти пак заработихте 20 лв. от компанията майка с тая *** статия и лозунги.За реална оценка си има графа при краш-тестовете, която оценява пасивните и активните системи за безопасност, а знаем, че там ВАГ има много "optional"
  • #1
    19 rate up comment 24 rate down comment
    RS ( преди 8 години )
    Почна се сага ще ги хвали ме колко са хубави тия нямат спирка в лъжата .