IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колите на Volkswagen се оказаха най-безопасни

На обратния полюс в американската класация е GM

Колите на Volkswagen се оказаха най-безопасни

Дизеловият скандал с автомобилите на Volkswagen Group в САЩ не попречи на германския производител да заеме първо място в една друга класация – за най-малък брой катастрофи на 1 млн. превозни средства, съобщава Bloomberg.
Колите на Volkswagen се оказаха най-безопасни
Снимка: Volkswagen

Отчетите, предадени от шефовете на Volkswagen AG на властите, показват, че през последното десетилетие инцидентите на пътя с автомобили на концерна са едва 34 на 1 млн. леки коли. Това е далеч под средното ниво за автомобилния отрасъл – 301 на 1 млн.

В класацията участват 11-те най-големи производителя на света, които представляват общо 88% от автомобилите в САЩ. С най-лош резултат е GM – 524 случая на 1 млн. коли. С по-висок от средния резултат са още Toyota и BMW, докато на обратния полюс се намират Honda Motor и Fiat-Chrysler Automobiles (FCA) съответно със 78 и 101 катастрофи на 1 млн. леки коли пътя.

Любопитното е, че Honda Motor и Fiat-Chrysler Automobiles по-рано бяха уличени в предоставянето на неверни данни за броя инциденти с техни автомобили, при които има ранени или загинали. Двата производителя вече бяха глобени.
 

Тагове: volkswagen group
0 от 500
  • #25
    0 rate up comment 1 rate down comment
    край ( преди 8 години )
    Тия измориха народа от рак на белия дроб па се фалат че им били много здрави калниците. Законодателството на ЕС /правено основно от Германия/ да се приложи стриктно спрямо Фолсваген и да има вкарани в затвора за измамата и фирмата да фалира.Принудиха България да затвори стотици производства с аргумента че не отговаряли на изискванията на ЕС. 3 и 4 блок на АЕЦ Козлодуй затвориха заради изискванията на ЕС. Когато българчетата остваха без хляб никой от тия не ревеше.
  • #24
    1 rate up comment 1 rate down comment
    doc ( преди 8 години )
    Става въпрос за брой катастрофи!Това е толкова субективно[зависи най-вече от уменията на водача], колкото ако кажеш,че на швабските фенчета им харесва да дишат канцерогенен дизел, ако ще и да умрат от рак на белия дроб
  • #23
    1 rate up comment 1 rate down comment
    samo vw ( преди 8 години )
    az kato kazam 4e nemeca si e nemeca ne go kazvam na viaturavw golf ako se blusne sus 250km-4 si4ki vutre 6te oceleqt I 4e sa nai monogo leko ohlozeni ako e to6ota I konda dori s 80km da se blusnat si4ki vutre sa R.I.Pda ne govorime 4e aziatskite koli fabri4no pove4e ot 160km riadko mogat da dignat
  • #22
    5 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 8 години )
    "Мислят си че карат много яка кола и се хвърлят в канавката,защото всички знаят каква е устойчивоста на БМВ особено на мокър път."А аз си мисля че говориш за преди има-няма 20-тина години. Опресни си малко инфото!
  • #21
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    "Отчетите, предадени от шефовете на Volkswagen AG на властите, показват,.. "Aха, ето на какви данни се базира тая класация. А пък ВАГ като ги знаем колко са честни и почтенни, има ли още балами които да вярват???
  • #20
    2 rate up comment 3 rate down comment
    volvo ( преди 8 години )
    Не виждам връзка между марка и ПТП ,освен ако не е Порше ,Ферари и тнт.Иле може би понеже ФВ са скучни и не предизвикват никакви емоции у водачите -затова няма катастрофи с тях.На другия край може би са водачите на "премиума" БМВ.Мислят си че карат много яка кола и се хвърлят в канавката,защото всички знаят каква е устойчивоста на БМВ особено на мокър път.Те и от Ауто Билд споменаха се нестабилен глокс на движение при 3-та серия преди време.
  • #19
    5 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 8 години )
    Това само показва, че отвъде само селски бекове и латиноси карат ГМ, Тойота и Хонда. Интелигентните ВАГ
  • #18
    3 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Хонда- поредния балон се спука. Освен посредствения интериор, подправените тестове и италианскит дизелчета, сега и калпава конструкция. Очаквахме го.
  • #17
    7 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ами така е,на тях не им гърми еърбега или да им блокира газта...
  • #16
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Фен на Дошо ( преди 8 години )
    Ние сме на всеки километър ! Поздрав за анонимния под мен.