IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Масов драг на (супер) коли 5

10 нови спортни коли се състезават на разстояние от 1/4 миля (Видео)

Масов драг на (супер) коли 5

Motor Trend представи най-новата, пета част на поредицата "World's Greatest Drag Race" - безспорно най-зрелищната драг надпревара в интернет пространството. Състезанието, също като тези през предходните четири години, се провежда на разстояние от 1/4 миля (приблизително 400 м).
Масов драг на суперколи 5
Снимка: YouTube/Motor Trend

Този път на старта застават 10 от най-новите спортни коли на пазара. Те не са подбрани според мощност, цена или произход. Липсват дори директни конкуренти, както и автомобили като Lamborghini Aventador, Porsche 911 и Nissan GT-R, което превръща "World's Greatest Drag Race 5" в един от най-слабите епизоди на поредицата досега.

Въпреки това обаче видеото заслужава внимание. Все пак то представя възможностите на Chevrolet Corvette Z06, Bentley Continental GT3-R, Mercedes-AMG GT S, Cadillac CTS-V, Mercedes-AMG C63 S, Porsche Cayman GT4, Cadillac ATS-V, Lexus RC-F, VW Golf R и Mazda MX-5.

Имайки предвид характеристиките на моделите, основната битка за първото място се води от три автомобила - Chevrolet Corvette Z06, Bentley Continental GT3-R и Mercedes-AMG GT S.

Най-мощен е американският суперавтомобил, който "таи" цели 659 к.с. Този модел обаче е с ръчни скорости, които в днешно време не са най-добрата опция за драг състезание. Другите два претендента имат съответно 580 к.с. и 510 к.с. Тук трансмисиите са автоматични, като е налична и система за бърз старт.

Динамичните способности на подбраните от Motor Trend коли вижте във видеото (най-интересното започва след третата минута). Ние ще припомним, че през миналата година победител стана Porsche 911 Turbo S.




Още по темата:
Масов драг на суперколи
Масов драг на суперколи 2
Масов драг на суперколи 3
Масов драг на суперколи 4

 

Тагове: vs motor trend
0 от 500
  • #5
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    що бе, мен пък ми е писнало от тестове на преки конглокенти, където разликата от милисекунди няма никакво значение в реални условия. нета е пълен с такива клиповеДруго си е да видиш сравнение на автомобили с различна концепция - маздата и бентлито например - къде се проявява предимството на ниската маса и къде е предимството на чудовищния обем и двойното турбо... ей такива работи - тестът си е супер интересен и нформативен
  • #4
    10 rate up comment 6 rate down comment
    RRE S3 ( преди 8 години )
    Zoom in na tap li se prai6.Mazdata tragna sas fal start ot 3 sekundi
  • #3
    15 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    ***, ч пак виж колко е Гоуфа и тогава ела пак да си приказваме!Да не говорим, че Гоуфу е гол, като пушка и е класове под Лексуса, което го прави и по-лек. Този тест е едно голямо нищо. Да бяха сравнявали коли от един клас и категория, а не хванали там някви коли и почнали сравнение, за да докажат, че американката е най-бърза!
  • #2
    13 rate up comment 13 rate down comment
    zoom in ( преди 8 години )
    Маздата ги изяде на старта :)Като се има предвид, че е с най-слабия двигател и без турбина. Ей това е ниското тегло и перфектната трансмисия. Всеки шлеп може да вдигне 200 на магистралата, но не всеки може да влезе в остър завой с 80.
  • #1
    28 rate up comment 2 rate down comment
    R ( преди 8 години )
    Бля, бля-бля, бля - бляпросто събрали 10 коли, които да отдадат чест на ***, което уникално глупаво!!!абе американска работа, следващия път могат да го тестват с Приус или Инсайт, за цвят да добавят и количка за голф.