IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-AMG C63 Coupe излезе на сцената

Конкурентът на BMW M4 предлага две версии - с 476 к.с. и с 510 к.с.

Mercedes-AMG C63 Coupe излезе на сцената

Mercedes-AMG официално показа най-спортната модификация на новото поколение C-Class - купето AMG C63. Моделът ще предлага две версии и ще има премиера пред публика по време на автосалона във Франкфурт след месец.
Mercedes-AMG C63 Coupe излезе на сцената
По-умерената версия на Mercedes-AMG C63 Coupe развива 476 к.с. и 650 Нм, доставени от 4,0-литров V8 мотор с би-турбо. Агрегатът е куплиран с автоматична трансмисия с два съединителя AMG SPEEDSHIFT MCT и е способен на спринт от място до 100 км/час за 4,0 сек. Максималната скорост е ограничена електронно на 250 км/час, но при поръчка на пакет AMG Driver's Package тя може да достигне 290 км/час.

Върховата версия носи името C63 S Coupe, като се задвижва от същия 4,0-литров V8 мотор с би-турбо. Той обаче е оптимизиран да доставя 510 к.с. и 700 Нм. Тук ускорението 0-100 км/час отнема 3,9 сек, а максималната скорост е 250 км/час при стандартния модел и 290 км/час при версията с AMG Driver's Package.
Mercedes-AMG C63 Coupe излезе на сцената
Един от основните конкуренти на Mercedes-AMG C63 Coupe - купето BMW M4, предлага по-умерени показатели. То се задвижва от 3,0-литров V6 двигател, развиващ 431 к.с. Въпреки това обаче ускорението от място до 100 км/час е почти аналогично - 4,1 сек. при модела на BMW.
Mercedes-AMG C63 Coupe излезе на сцената
Що се отнася до дизайна на новия Mercedes, той е подчертан с уникална радиаторна решетка, алуминиев преден капак, спортна предна броня, джанти AMG, странични прагове, семпли спойлери и задна броня с вграден дифузьор, в който са разположени четирите тръби на изпускателната система.

Интериорът на Mercedes-AMG C63 Coupe е изработен в същия стил, като разполага със спортен волан с плоско дъно, карбонови и алуминиеви елементи, спортни седалки и уникално оборудване.

Автомобилът е подплатен също така с разработено от AMG окачване, по-широки предна и задна следи, заден диференциал с ограничено приплъзване, адаптивно окачване и др.

Mercedes-AMG C63 Coupe ще се появи пред публика в средата на месец септември по време на автосалона във Франкфурт. Продажбите на модела ще стартират най-напред в Германия - през март 2016 г. Цените предстои да бъдат обявени.

Снимки: Mercedes-AMG

Тагове: amg bmw m4 mercedes c63 coupe
0 от 500
  • #11
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Гоче ( преди 8 години )
    Правели ги еднакви, че от 23 години на Ц-клас и викат бейби Бенц или малката С-ка, по-простата причина, че е умален вариант на С-клас по външен вид.
  • #10
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    до долния - то е 6 ама не е V...
  • #9
    7 rate up comment 0 rate down comment
    JG77 ( преди 8 години )
    M TwinPower Turbo inline 6-cylinder highlightКолега това е копирано от BMW.COM и в превод си означава 6 цилиндъра в линия.РЕДОВИ.Разбирачи надали сме но и децата знаят,че БМВ няма V6 нито дизел нито бензин.Ти просто не разбираш,че не броя на цилиндрите са сбъркали,а конфигурацията на мотора...Разбирач
  • #8
    1 rate up comment 6 rate down comment
    Ламерче ( преди 8 години )
    момчета, айде малко да прочетете, преди да критикувате. Новото М3 и М4 е със v6 турбо двигател, който замества, v8. Погледнете официалния сайт, разбирачи.
  • #7
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Няма как да не ги правят еднакви. Сърдете се на масовите производители като VW.БМВ го прави този номер от години и Даймлер започна. Просто така се спестяват милиарди, които се инвестират в други проекти. Но така става, когато икономиката надделява над визията и културата в една фирма. Искат повече печалба на продаден автомобил.
  • #6
    19 rate up comment 1 rate down comment
    JG77 ( преди 8 години )
    М4 било с V6.Вие в този сайт осъзнавате ли колко брутални грешки и неточности правите ежедневно.
  • #5
    10 rate up comment 4 rate down comment
    RR ( преди 8 години )
    Ами напълно нормално е да са идентични. Това е особеност на бранда на всяка автомобилна компания - така марката е по-лесно разпознаваема от потребителя. Ако погледнете и старите модели ще видите че тенденцията е същата.
  • #4
    8 rate up comment 1 rate down comment
    До предния ( преди 8 години )
    Абсолютно, и аз наблюдавам такава тенденция.
  • #3
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Открийте разликите ( преди 8 години )
    Мерцедес и те започнаха да правят еднакви коли-ц ,ес купе ,слс....еднакви мотори,еднакъв външен вид....
  • #2
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    На някой прави ли му впечатление че тия коли ги правят със все по висока странична линия? Това в сравнение да кажем с 2ро поколение CLK изглежда като танк с амбразури...