IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda разкри дизайна на водородния си модел

Хечбекът FCV ще може да измине повече от 700 км с едно зареждане

Honda разкри дизайна на водородния си модел

Компанията Honda публикува първи официални снимки на модела си FCV - хечбек, чийто силов агрегат се захранва от клетки, създаващи енергия в резултат на химическа реакция между водород и кислород. Дебютът на автомобила ще се състои на автосалона в Токио в края на месеца.
Honda разкри дизайна на водородния си модел
От японския производител засега не разкриват подробности за модела, но уточниха, че той е оборудван с високомощни двигатели, чийто пробег превишава 700 км. Освен това в машината е внедрено устройство, което позволява да се осигури електричество за цяла сграда в случай на извънредна ситуация.

Освен динамичните характеристики на силовия агрегат в Honda смятат да запазят и името на модела в тайна. Представител на компанията съобщи, че FCV е временно название на превозното средство, като не е изключено то да бъде променено още преди официалното му представяне.
Honda разкри дизайна на водородния си модел
Концептуалният предвестник на Honda FCV - прототипът FCEV, дебютира още през 2013 г. на автосалона в Лос Анжелис. С едно зареждане той можеше да измине 386 км. Година по-късно японците показаха нова версия - FCV, при която пробегът бе увеличен до 482 км.

Снимки: Honda

 

Тагове: honda fcv
0 от 500
  • #2
    38 rate up comment 4 rate down comment
    Стоян ( преди 8 години )
    Изключително постижение - остава да пишат колко пари струва , да ги спечелим тези пари , да я внасят в БГ , да направят зарядни станции с хидроген и т.н. и т.н. Ноооо - няма друг такъв автомобил - в случай на нужда да захрани с ел.енергия цяла сграда... ами тогава ще има кукиш за енерго-про... и другите там , на село като спре тока - ей ти ток от колата , ба,си кефа...
  • #1
    15 rate up comment 32 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Тези японци имат някакъв фетиш към грозни *** на коли