IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

По-мощен, но не по-бърз

Audi пусна SQ5 TDI plus с 340 к.с. и 700 Нм

По-мощен, но не по-бърз

По-мощна версия на върховия дизелов модел SQ5 TDI представи германската компания Audi. Машината е получила добавка "plus" към името си, като е вече налична на пазара в Германия.
Audi извади SQ5 TDI plus
Снимка: Audi

Представеният през 2012 година Audi SQ5 TDI е оборудван с 3,0-литров агрегат с шест цилиндъра, който развива повече от достатъчните 313 к.с. и 650 Нм. При новата модификация показателите на агрегата са увеличени до 340 к.с. и 700 Нм.

По-сериозните мощност и въртящ момент обаче не са се отразили на динамичните възможности на кросовъра, или поне на ускорението му от място до 100 км/час. Този показател остава 5,1 секунди, както и максималната скорост на движение - 250 км/час. Средният разход на гориво е редуциран с 0,2 л., като сега е в рамките на едва 6,6 л/100 км, сочи информацията от Audi.

Задвижването на SQ5 TDI plus е към четирите колела quattro, като новост е спортният заден диференциал, който се поставя за първи път при Audi Q5. Джантите на модела са 21-инчови (Audi Sport) и имат гуми с размер 255/40 R21.

По отношение на дизайна, SQ5 TDI plus се отличава с лъскаво черни елементи, сред които капаците на страничните огледала, дръжките на вратите, дифузьора, спойлера и др. Интериорът е решен с кожа Nappa, а задната седалка може да се регулира по дължина.

Новият Audi SQ5 TDI plus е вече на пазара на Германия, като стартира от 67 700 евро. В България машината ще пристигне в края на тази година.

0 от 500
  • #4
    24 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    67 700 евро базова цена за тази табуретка!? Извинявайте, но тези да не са се объркали нещо! Явно доста балъци има, за да искат подобна сума за някакъв тракалник ТДИ с 340 к. с.
  • #3
    18 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Lamborghini: "Небето никога няма да бъде същото"Алуди: "Небето си е баш същото" ТДИ ПОВЕР
  • #2
    20 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Увеличаваш мощността с 27 к. с., увеличаваш въртящия момент с 50 Нм., а динамичните показатели си остава същите!?!?Това само от ВАГ го могат. Няма такива некадърници, като тях просто. Уникални са! Правят дори и невъзможното, кенефите им да са съвършени във всяко отношение.
  • #1
    26 rate up comment 22 rate down comment
    qvor ( преди 8 години )
    Още една TDI каруца, която ще трови света.