IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Избраха наследника на Humvee

Новият високопроходим автомобил на Пентагона е JLTV

Избраха наследника на Humvee

Американските въоръжени сили ще имат нова многоцелева високопроходима машина, която ще замени легендарния Humvee, съобщава изданието The Verge.
Избраха наследника на легендарния Humvee
От Пентагона официално обявиха, че са избрали компанията Oshkosh Corporation да направи автомобила, чието производство ще стартира в началото на 2016 г. Сделката е на стойност 6,7 млрд. щатски долара, като предложението на базираната в Уисконсин фирма е избрано пред тези на компанията Lockheed Martin и на автомобилния концерн General Motors, който произвеждаше Humvee.
Избраха наследника на легендарния Humvee
Според контракта сухопътните сили на САЩ и морската пехота трябва да закупят общо 17 000 машини до 2018 г. Ако всичко върви по план, тогава Пентагонът ще направи своята втора поръчка към компанията, която освен военни машини произвежда още противопожарни автомобили, бетоновози и камиони за извозване на отпадъци.
Избраха наследника на легендарния Humvee
Новият автомобил засега е известен като JLTV (леко тактическо превозно средство). Той ще се предлага в редица модификации – с 2 или 4 седалки, като е оборудван със специална система за защита от мини, инфрачервени камери и скенери, възможност за изстрелване на управляеми ракети и др.
Избраха наследника на легендарния Humvee
Машината се задвижва от 6,6-литров V8 двигател Duramax, производство на GM, с мощност 300 к.с. Автоматичната скоростната кутия е дело на Oshkosh Corporation, като с едно зареждане автомобилът може да измине около 300 мили (480 км). Максималната скорост на JLTV е 70 мили (112 км/ч).
Избраха наследника на легендарния Humvee
Избраха наследника на легендарния Humvee
Снимки: The Verge

 

Тагове: humvee
0 от 500
  • #12
    3 rate up comment 0 rate down comment
    ммм ( преди 8 години )
    А кои са най големите кредитори на САЩ ? абе момче кви Щати и кви коалиций какво са атакували само се говори за подготвяни атаки...малко им е неудобно да признаят още , че трябва да атакуват нещо което до скоро са спонсорирали и подпомагали... ти ли спомена нещо за медийната война ,едва ли се води само от Русия! Едностранна война няма! Мислите ли,че нашите медии са без цензура?!?А чии саюзникбсе водим Ние?
  • #11
    1 rate up comment 0 rate down comment
    ммм ( преди 8 години )
    При първият коментар се есмесил някак си от конентара ми в друга тема!
  • #10
    12 rate up comment 3 rate down comment
    продължение ( преди 8 години )
    или викаш те американците си ги водят войните по цял свят от добра воля.ей така решили да се бият навсякъде,да смъкват правителства,да съсипват цели държави и региони.САЩ са разпалили 201 от 248-те военни конфликта след края на ВСВ.това е статистиката само до 2001,а след нея колко още войни разпалиха.в момента европа старада от бежанците.страда от войните на сащ който доволно потрива ръце.успяха да сложат марионетка в ***,която да предизвика конфликт за да са на нож европа и русия...
  • #9
    9 rate up comment 1 rate down comment
    до;този под мен ( преди 8 години )
    ти *** ли си или да!войната стимулира определени производства,ангажира работници,завъртат се пари за оръжия,продоволствия,горива,масла и каквото се сетиш.Това са преките ползи в краткосрочен план.в дългосрочен се започва зона на влияние,заграбване на ресурси,слагане на ръка върху икономиката на определена държава,както и на съседни.не е нужно да си умен,за да се сетиш.а понеже на теб мисленето не ти се отдава много поне чети.чети как предизвиканите войни в последните години докарват европа до..
  • #8
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    JLTV= Jay Leno's TV
  • #7
    8 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    С всичко е по-добър. Броня. Повече места. Дори и има по-голяма максимална скорост. Не знам когато американците ще се научат, че военните машини не са само як дизайн, който да впечатлява 15 годишните промити мозъци и ще направят нещо качествено.
  • #6
    12 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ярославе, ти не знаеш ли кой управлява хАмерика?Ще ти кажа!Корпорациите.Последният независим хАмерикански президент беше Кенеди. те обаче си го утрепаха, защото не им вървеше по гайдата. Не искаше да води войни и оръжейното лоби го затри. От там на сетне Виетнамски, корейски и какви ли не войни водят, за да си държат икономиката над водата. Сега са в още по-голяма криза и за това разпалиха толкова войни. Не се чуди кой печели и кой им произвежда оръжията. Всички са в една група.
  • #5
    8 rate up comment 9 rate down comment
    До предния ( преди 8 години )
    Хахаха кое е му е по-доброто?И Лада граната е по-хубава от Голф и Корола ли? :D
  • #4
    10 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Газ "Тигр" е по-добър!
  • #3
    25 rate up comment 0 rate down comment
    Стефан ( преди 8 години )
    Имаше конКУРс, който Ошкош спечели, и не са новобранци, почти всички военни камиони са техни