IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Отлагат новата Skoda Roomster

Целта е да се освободи пътя пред новия Volkswagen Caddy

Отлагат новата Skoda Roomster

С новото поколение на функционалния модел Roomster чешката компания Skoda трябваше да затвори цикъла по обновяване на гамата си модели. Както изглежда обаче това ще се случи по-късно от планираното.
Отлагат новата Skoda Roomster
Неофициално изображение на новия Roomster: Worldcarfans / Automedia

Новото поколение на Roomster няма да бъде пуснато през тази година, а най-вероятно през 2016 г., твърди Auto Express. Моделът е завършен и напълно готов за пазара, но въвеждането му е възпрепятствано от компанията-майка Volkswagen Group, разкрива британското издание.

Посочва се, че във Волфсбург са отложили премиера на Roomster, тъй като искат да разчистят пазара за новото поколение на своя функционален модел Caddy. Автомобилът се появи по-рано тази година, като се явява по-скъпа алтернатива на чешкото возило. По подобен маниер се появяват и останалите нови автомобили на Skoda, тъй като всички те са базирани на модели на Volkswagen.

За сега твърденията са само спекулация. Още повече, че неотдавна се появи информация, според която Roomster ще остане без наследник. А неговото място ще бъде заето от кросовър.

Междувременно Auto Express съобщава, че на предстоящото през септември изложение във Франкфурт ще се състои премиерата на два нови модела на Skoda. Това най-вероятно ще бъдат модификации на новия Superb - икономичната GreenLine и нова спорна серия, отличаваща се с козметични промени.

Тагове: skoda roomster
0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    от сърце им пожелавам целия им концерн да фалира и само шкода (марката с най-дълги традиции е каквото и да е от сите) да оцелее
  • #4
    3 rate up comment 0 rate down comment
    none ( преди 8 години )
    Борда на ФВ си мисли че като спре Roomster всички ще.се юрнат да купуват Caddy. Само че току виж хората си купили Kangoo - по-евтина поддръжка по-нисък разход на гориво, или Dokker - същото като на Kangoo но с по-ниска цена. Изобщо, да ограничаваш продажбите на най-бързо растящата си марка в последните години, за да "стимулираш" хората да дават повече пари за същото, звучи меко казано безумно ...
  • #3
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Да не говорим че са съсипали и визията и идеята на румстъра - това на снимката е просто кади с решетка на шкода. Превърнали са нещо свежо, в нещо скучно - типично фолксвагенска политика.
  • #2
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Най-надеждната марка в концерна за пореден път е прецакана за сметка на най-скапаната. Айде честито! Сега разбирате ли какво представлява концерна! Ако все още не ви е ясно се замислете върху тази новина, която представя нещата в пълната им светлина. На много хора е ясно какво е ВАГ, но все още има много, които си мислят други неща, плод на пропагандната им машина. Колкото по-далеч от такива компании, толкова по-добре за всеки потребител!
  • #1
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    ФВ имат една свястна марка в портфолиото си, и гледат да я прецакат по всички възможни начини. На това му се вика да режеш клона, на който стоиш.