IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Разкриха новата Navara

Третото поколение на модела идва с нов 2,3-литров двигател

Разкриха новата Navara

Само преди седмица японската компания Nissan съобщи, че ще представи новото поколение на пикапа Navara по време на автосалона във Франкфурт. Сега са налични както официална информация, така и снимки на модела.
Разкриха новата Navara
Третата генерация на Nissan Navara, или NP300 Navara, залага на нова концепция, при която акцентът пада върху комфорта и качеството, но без да бъдат жертвани доказаните офроуд способности, издръжливост и товароносимост, сочи информацията.

От официалните данни обаче не става ясно на каква платформа е построена Navara. Посочва се единствено, че "новият модел е изцяло нова версия на предишното поколение, със здраво шаси, което въвежда редица инженерни новости, проектирани, за да подобрят допълнително управляемостта и практичността."

Съобщава се също така, че пикапът носи същата кросовър ДНК, която е основа при създаването на водещите в класовете си Qashqai, X-Trail и Juke. А това означава, че можем да очакваме подобрени стил, качество, комфорт и технологии.

Всъщност от компанията заявяват, че новият Nissan Navara демонстрира аналогични с кросовърите пътно поведение и удоволствие от шофирането. За целта е използвано напълно ново многораменно задно окачване за модела Double Cab. При модификацията King Cab окачването отзад е с познатите листови ресори, но има различна настройка.
Разкриха новата Navara
Значително подобрение откриваме и по отношение на технологиите, които ще се предлагат за модела. Новата Navara ще може да се оборудва с редица системи, които сме свикнали да виждаме при леките коли или при кросовърите. Такива са Around View Monitor и Forward Emergency Braking, за които от компанията твърдят, че са уникални за европейския сегмент на пикапите. Допълнителните функции за комфорт и удобство включват още круиз контрол, Hill Descent Control (HDC) и Hill Start Assist (HSA), безключово влизане в автомобила, камера за движение на заден ход, паркинг сензори, двузонов климатик и др.  

Напълно нов е и интериорът на пикапа. Сега той залага на модерни форми, по-голяма функционалност и по-качествени материали. Предните седалки, например, са проектирани по технологии на NASA, сочи информацията.

Външността е създадена в унисон с най-новите модели на японската марка, като се виждат характерната V-образна радиаторна решетка, изпълнени във формата на бумеранг LED дневни светлини, мускулести калници и хромирани елементи.
Разкриха новата Navara
По отношение на задвижването, към момента е ясно, че новото поколение на пикапа ще предлага напълно нов дизелов агрегат. Това е 2,3-литров dCi мотор, който е с до 24% по-ефикасен от предшественика. Той ще бъде наличен в две версии, като според информацията от Nissan двигателят е най-икономичното предложение в класа си.

По-слабата версия на новия мотор генерира 160 к.с. По-мощната има би-турбо и развива 190 к.с. Стандартната предавателна кутия е механична с 6 степени, а като опция ще се предлага 7-степенна автоматична трансмисия. Задвижването е към задните или към четирите колела.

Новият модел има капацитет на теглене от 3500 кг, а полезният товар в цялата гама на модела е от над 1 тон. Подобрена гъвкавост пък предлагат С-образните релси, чрез които могат да се обезопасяват товари с най-различни форми. При версията Double Cab товарният леген е удължен с 67 мм до 1578 мм, а при King Cab той има дължина от 1788 мм.

Напълно новата NP300 Navara ще направи своя европейски дебют по време на Автомобилен салон Франкфурт на 15 септември, когато ще бъде разпространена допълнителна информация. Още от сега обаче е ясно, че моделът ще се предлага със заводска гаранция от 5 години или 160 000 км.

Снимки: Nissan

0 от 500