IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia Sportage лъсна в нета

Новото поколение на кросовъра ще дебютира след месец

Kia Sportage лъсна в нета

Само ден след като от Kia загатнаха новото поколение на кросовъра Sportage, в интернет се появиха снимки на модела без камуфлаж. Те дават ясна представа за екстериорния дизайн на корейския бестселър.
Kia Sportage лъсна в нета
Кадрите, заснети на обществен път, разпространи изданието Bobaedream. Посочва се засененият автомобил е прототип, който обаче е напълно завършен и е обзаведен с окончателния дизайн на четвъртото поколение Kia Sportage.

Както вече бе официално съобщено, напълно новата Kia Sportage залага на прогресивен дизайн и модерен интериор. Тя използва същата платформа, на която е изграден Hyundai Tucson.
Kia Sportage лъсна в нета
От новите снимки става ясно, че предната част залага на най-новите тенденции в дизайна на корейската марка. Виждат се типичната решетка на радиатора, както и четири отделни фара за мъгла, обединени в един блок. Впечатление правят също така наличието на множество хромирани елементи, както и предпазните кори отпред и отзад.

Задната част демонстрира по-скоро еволюционен дизайн, масивен дифузьор и хромиран детайл, който свързва стоповете с LED технология.

Интериорът остава загадка, но източникът твърди, че моделът разполага с един от най-модерните и комфортни салони в сегмента, използвайки редица решения и материали от по-големия кросовър Sorento.
Kia Sportage лъсна в нета
Информация за задвижващите агрегати също липсва. Неотдавна обаче корейското издание TheKoreanCarBlog съобщи, че четвъртото поколение Kia Sportage ще предлага избор от 5 мотора. Те са аналогични с онези, които използва новата генерация на Hyundai Tucson - два 1,6-литрови бензинови мотора с мощност 135 и 176 к.с. и три дизела. По-слабият дизелов агрегат е с обем 1,7 литра и развива 115 к.с., а другите са 2,0-литрови и предлагат 136 и 184 к.с. Скоростните кутии са 6-степенна механична и 7-степенен автомат с два съединителя.

Всички подробности за автомобила ще бъдат разкрити най-късно на 15 септември, когато във Франкфурт ще се състои официалната му премиера.

Снимки: Bobaedream

Тагове: kia sportage
0 от 500
  • #9
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Новият Тусон е съвсем приличен, но е на цената на i40. А като пространство в интериора и багажник, 40-ката е моя избор, особено със 7-степенния автомат. Определено.
  • #8
    2 rate up comment 0 rate down comment
    страничен наблюдател ( преди 8 години )
    Да, Хюндай Тъксън също е добра опция за мен. С еднакви двигатели са но Тъксъна го дават с по-нисък разход. Не обърнах внимание с какви трансмисии са. Но в Щатите Спортидж е с 208 мм клиренс а Тъксън само 160. Ще сравня цените на добре оборудваните модели. Ясно е, че евтините версии са само с гадни пластмаси.
  • #7
    5 rate up comment 2 rate down comment
    RRE S3 ( преди 8 години )
    Saglasen sam graund cleransa triabva da e munimum 200 ina4e ne e SUV a crossover.Moia Evoque e s 214 mm
  • #6
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ами тогава новият Тъксън с всички екстри. Ще се чудуш колко много предлага за класа си.Но е нисък... ако те устройва, значи си идеален!Аз карах такъв на 3 седмици с всички екстри и определено е в класацията за желан автомобил с глезотийки, 4х4 и приличен разход на гориво.И е много красив!
  • #5
    5 rate up comment 3 rate down comment
    страничен наблюдател ( преди 8 години )
    Задницата наистина си е Субару Трибека. А предницата са я развалили. Жалко. Напоследък разглеждам за нова кола и харесвам сегашния Спортидж. Това на снимката не ме кефи достатъчно.
  • #4
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ако е по-висока от Тъксън, ще бъде по-търсена. Абсурд е да имаш Кросоувъри със 172 милиметра... че то едно Волво ХС70 е 175 мм, а се води лек автомобил.Според мен трябва да ги правят с клирънс поне 200 мм.
  • #3
    11 rate up comment 5 rate down comment
    RRE S3 ( преди 8 години )
    Like it
  • #2
    17 rate up comment 10 rate down comment
    :) ( преди 8 години )
    Колко са напреднали, че и японците да лапат мухи, като това и отпред, и отзад е Субару Трибека от 2005-та, което беше преди 10 години :D
  • #1
    20 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Задницата е готина, но предницата нещо не ме грабва. Киа много напреднаха в дизайна след като взеха Шраер.Японците за момента лапат мухи, но е въпрос на време и те да си напазаруват някой немец и да спрат с извращенията с естетическото чувство на хората.