IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първи поглед към всъдехода на Bentley

Макет на Bentayga показва как ще изглежда моделът

Първи поглед към всъдехода на Bentley

Снимки с ниска резолюция на бъдещия Bentley Bentayga разкри изданието Сarnewschina. Това е само макет в умален мащаб, но според информацията той разкрива финалният екстериорен дизайн на първия проходим автомобил в историята на британската луксозна марка.

Машината е в мащаб 1:18, като демонстрира еволюционен дизайн в сравнение с концепцията EXP 9 F, показана преди три години в Женева. Все пак формите са типични за марката, като се виждат обичайните двойни челни светлини и стопове в стила на модела Flying Spur.

Прави впечатление и наличието на богато количество хромирани елементи, включително около фаровете, остъклението, броните, праговете и покрива. Виждат се също така голям стъклен покрив, вентилирани предни калници и отделни задни кресла.

По отношение на техническите характеристики бе съобщено, че Bentayga използва базата на новото поколение Audi Q7, но разполага с индивидуални окачване, кормилна система и настройки.

Под капака на първата проходима машина на Bentley вероятно ще бъде поставен новият W12 агрегат с би-турбо и обем 6,0 литра. Той генерира 608 к.с. и 900 Нм. Ще се предлагат и по-малки мотори, включително бензинов V8 би-турбо и вероятно дизелова и хибридна модификации.

Официалната премиера на серийната версия на Bentley Bentayga ще се състои след месец във Франкфурт. Продажбите трябва да стартират през 2016 година, а версията хибрид да бъде налична около година след това.

Производството на Bentley Bentayga ще се осъществява в завода в Крю, Великобритания, където за целта са инвестирани 800 млн. лири.

Припомняме, че за първи път Bentley показа концепция на модела през 2012 година в Женева. Тя обаче предизвика противоречиви реакции, което накара производителите да върнат модела обратно на чертожната дъска.

Снимки: Сarnewschina

Още по темата:
Кросовърът на Bentley отвътре

Тагове: bentley bentayga
0 от 500
  • #18
    2 rate up comment 0 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 8 години )
    trqbva6e da vzemat ne6to ot svejiq design na novoto im coupe i da go polzvat tuk, taka mi prili4a na cayenne na anaboli! iskamda vidq noviq defender!
  • #17
    6 rate up comment 0 rate down comment
    УжасТь ( преди 8 години )
    Bentley Тояга , турбо-дизел... мечтата на всеки богаташ. Хахахах. няма такъв грозен "'жип". Не може да е истина това ! Прекалено идиотско е , дори за VAG - творение .
  • #16
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Старшина ( преди 8 години )
    Ние едно време нямахме бентлита и лъскави изгъзици, но пък за сметка на това имахме калашници, имахме уважение и дисциплина и знаехме какво е родина и чест, който се е клел пред българското знаме много добре знае за какво говоря!
  • #15
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Тези да не са решили да участват в конКУРса най-грозен автомобил на годината. Ако случайно пуснат нещо подобно съм сигурен, че са фаворити за титлата.
  • #14
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    ми да знаико както с евок на рейндж ровър (Y)
  • #13
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Дошо до варислив ( преди 8 години )
    От кесене в сервиза на алуди ли пусна тази премъдрост!? ахахаха
  • #12
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Знайко ( преди 8 години )
    ДА!! Бентли не биваше да пъскат този абсърден дизайн в производсво. Грозен беше и твърсе нетипичен за тях.НО!!Бентли трябваше да избягат поне идея от досегашния шаблон на моделите си.. А и като се спомене че пова е напълно нов сегмент за марката тя според мен не би трябвало да копира старото и да го надуе а да се разграничи но не и като концепта. Би трябвало да е по рзличен и да покаже какви ще са бъдещите модели на компанията а не да показва колко може да расте една кола.
  • #11
    13 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Хубаво е Кади-то, какво толкова не ви харесва?Ако има версия Еко фуел мога да си взема едно
  • #10
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Всеки ВАГ е тояга или по-скоро пръчка.Баничарката на бентли не прави изключение
  • #9
    13 rate up comment 6 rate down comment
    дон Шопеску ( преди 8 години )
    Bentayga - туй е съкратено от Бентлитояга... *** си е жив Туарег отдалече