IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първите хибриди на Mercedes-AMG ще са готови през 2020 г.

Компанията се насочва към тази технология заради новите еконорми в ЕС

Първите хибриди на Mercedes-AMG ще са готови през 2020 г.

Първите модели на Mercedes-AMG, оборудвани с хибридни силови агрегати, ще се появят на пазара през 2020 г. Това съобщи шефът на отдела за изследвания и нови разработки на концерна Daimler – Томас Вебер, пред изданието Autocar.
Първите хибриди на Mercedes-AMG ще са готови през 2020 г.
По негови думи ръководството на Daimler изисква от AMG да намали средното количество вредни емисии на цялата си моделна гама. И най-ефективният метод за постигане на това е именно използването на хибридни технологии. Според Вебер преминаването към подобни агрегати няма да е лесно, но пък те разполагат с огромен потенциал.

Новите екологични норми, въведени от Евросъюза, принуждават Daimler да достигне средно ниво на вредните емисии от 101 гр СО2/км. Ако това не бъде изпълнено, през 2021 г., концернът ще отнесе сериозна глоба.

„Засега не използваме хибридни технологии в продукцията на AMG, тъй като нашите клиенти не са готови за подобни машини. Те искат максимално мощни и бързи автомобили във всеки един от съществуващите в момента сегмента”, отбелязва Вебер.

Топ-мениджърът допълва, че в компанията планират изпозването на електрически турбини в бъдещите си модели. Автомобилите ще бъдат оборудвани и със система за рекуперация на енергията при спиране, както и с други модерни, но достъпни като цена технологии.

По-рано шефът на AMG - Тобиас Мойерс, обяви, че в бъдещите хибридни модели на компанията му ще бъде използван 6,0-литров бензинов V12 с турбо. За целта двигателят ще бъде съществено модернизиран.

Снимка: AMG

Тагове: mercedes-amg
0 от 500
  • #3
    18 rate up comment 8 rate down comment
    :) ( преди 8 години )
    Хибридите на Лексус определено са по-напред технологично от тези на БМВ. Но разходите за разработка са големи и в днешно време трябва да се споделя за да са поносими. Иначе БМВ-тата са по икономични само на хартия, не и в реалния живот. ;)
  • #2
    18 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Тя Тойота хубаво им ги прави на БМВ, ама защо аджеба хибридите на БМВ са много по-бързи и тройнто по-икономични от тези на Тойота? Май само някой болен фен на Тойота си фантазира, че Тойота прави хибридите на БМВ. Тя тойота ако можеше да прави хибриди като тези на БМВ, нямаше да мъчи клиентите си със скопения Приус с разход като на стандартно дизелово БМВ с доста повече коне.
  • #1
    21 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    На BMW Тойота им ги прави, а на тия кой ще е? Вероятно Nissan, тая технология им идва малко сложна в Дойчланд.