IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първите хибриди на Mercedes-AMG ще са готови през 2020 г.

Компанията се насочва към тази технология заради новите еконорми в ЕС

Първите хибриди на Mercedes-AMG ще са готови през 2020 г.

Първите модели на Mercedes-AMG, оборудвани с хибридни силови агрегати, ще се появят на пазара през 2020 г. Това съобщи шефът на отдела за изследвания и нови разработки на концерна Daimler – Томас Вебер, пред изданието Autocar.
Първите хибриди на Mercedes-AMG ще са готови през 2020 г.
По негови думи ръководството на Daimler изисква от AMG да намали средното количество вредни емисии на цялата си моделна гама. И най-ефективният метод за постигане на това е именно използването на хибридни технологии. Според Вебер преминаването към подобни агрегати няма да е лесно, но пък те разполагат с огромен потенциал.

Новите екологични норми, въведени от Евросъюза, принуждават Daimler да достигне средно ниво на вредните емисии от 101 гр СО2/км. Ако това не бъде изпълнено, през 2021 г., концернът ще отнесе сериозна глоба.

„Засега не използваме хибридни технологии в продукцията на AMG, тъй като нашите клиенти не са готови за подобни машини. Те искат максимално мощни и бързи автомобили във всеки един от съществуващите в момента сегмента”, отбелязва Вебер.

Топ-мениджърът допълва, че в компанията планират изпозването на електрически турбини в бъдещите си модели. Автомобилите ще бъдат оборудвани и със система за рекуперация на енергията при спиране, както и с други модерни, но достъпни като цена технологии.

По-рано шефът на AMG - Тобиас Мойерс, обяви, че в бъдещите хибридни модели на компанията му ще бъде използван 6,0-литров бензинов V12 с турбо. За целта двигателят ще бъде съществено модернизиран.

Снимка: AMG

Тагове: mercedes-amg
0 от 500
  • #23
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Georgi ( преди 8 години )
    Като четеш тоя форум оставаш с впечатлението, че Германия е ужасно изостанала държава, тънеща в мизерия, жертва на подигравките на българските аристократи, каращи коли, техни връстници!!!
  • #22
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Държавите с най висок стандарт са:Австралия,Швеция,Канада,Норвегия,Швейцария,САЩ,Дания,Холандия,Исландия,Англия,Нова Зеландия,Финландия,Австрия,Люксенбург,Ирландия.И тук няма пръдливи шваби.
  • #21
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Няма такава класация.Немците ходят да бачкат в Холандия за повече кинти.Всеки трети жител на Германия е чужденец.
  • #20
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Тая класация на ООН е смешна. Всяка година дестеки хиляди немци напират да емигрират в Швейцария при положение тя е 4 места по-надолу?? Пълна глупост.
  • #19
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Според ООН в Германия се живее по - добре отколкото в япония - ето и класацията - Индекс на човешкото развитие :1Норвегия2Австралия3САЩ4Нидерландия5Германия6Нова Зеландия7Ирландия7Швеция9Швейцария10Япония11Канада12Южна Корея
  • #18
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    от всички страни дето съм ходил, а те не са малко, смятам че най доброто място за живеене е Холандия, след това Германия. вия ако сте ходили - решавайте си за вас.
  • #17
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    От самолет се вижда,че Германчетата живеят още в 19-ти век и са супер изостанали убитаци.
  • #16
    3 rate up comment 3 rate down comment
    бавареца ( преди 8 години )
    значи НЕ е на тойота. т.е. не само японците знаят как се правят хибриди. а това колко некадърни са немците И колко кадърен си ти - сигурно по добре си знаеш и сам
  • #15
    4 rate up comment 8 rate down comment
    бавареца ( преди 8 години )
    чудно хибридните модули на мерцедес за F1 кой им ги прави - дали са тойота а?
  • #14
    4 rate up comment 2 rate down comment
    бавареца ( преди 8 години )
    2020 влизат в сила драстични изисквания за разхода на гориво. затова се налага използване на хибриди системи. цената на горивата може и да не е висока и на хората да НЕ им трябват хибриди - но ще трябва да платят цената , защото така казват чиновниците