IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mitsubishi официално представи Pajero Sport

Кросовърът се задвижва от 2,4-литров турбодизел

Mitsubishi официално представи Pajero Sport

Компанията Mitsubishi избра Тайланд за световната премиера на новото поколение на модела си Pajero Sport. Това е неговата първа мащабна и повсеместна модернизация от 7 години насам. А първият пазар, на който ще дебютира кросовърът, ще бъде Австралия.
Mitsubishi официално представи Pajero Sport
От японския производител съобщават, че след Зеления континент моделът постепенно ще започне да се появява и на други пазари. Очакванията са в Европа той да започне да се продава през 2016 г. Тогава ще стартира и производство му в завода в Калуга (Русия), където ще се сглобява версията за местния пазар.

Самият кросовър е получил дизайн в съответствие с новата корпоративна концепция на марката – Dynamic Shield. За първи път тя бе използвана при новия Outlander Sport, което най-вероятно означава, че вече и моделите на Mitsubishi ще бъдат почти еднакви на външен вид.

Автомобилът се задвижва от турбодизелов двигател MIVEC с обем 2,4 литра. Неговите характеристики не бяха съобщени, но се знае, че той се поставя и на пикапа Mitsubishi L200, като се предлага в два варианта на мощност – 154 к.с. и 380 Нм, и 181 к.с. и 430 Нм.

От компанията допълват, че специално за всъдехода е разработена нова 8-степенна автоматична скоростна кутия. По данни на Mitsubishi новият агрегат е със 17% по-икономичен от своя предшественик.

Освен това Pajero Sport е оборудван и с модернизирана система за задвижване на четирите колела. Това е Super Select 4WD от второ поколение, която разчита на функция за автоматичен контрол на устойчивостта при спускане. Тя вече разполага и с допълнителен оф-роуд режим.

В оборудването на кросовъра са включени още 7 въздушни възглавници, система за предотвратяване на челен сблъсък, система за следене на мъртвите зони и система за предотвратяване на удар при паркиране.

Като опции за Pajero Sport се предлагат електрическа ръчна спирачка, камери за кръгов обзор, двузонов климатик, подгряване на волана и на втория ред седалки.

Снимки: Mitsubishi

Тагове: mitsubishi pajero sport
0 от 500