IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mitsubishi официално представи Pajero Sport

Кросовърът се задвижва от 2,4-литров турбодизел

Mitsubishi официално представи Pajero Sport

Компанията Mitsubishi избра Тайланд за световната премиера на новото поколение на модела си Pajero Sport. Това е неговата първа мащабна и повсеместна модернизация от 7 години насам. А първият пазар, на който ще дебютира кросовърът, ще бъде Австралия.
Mitsubishi официално представи Pajero Sport
От японския производител съобщават, че след Зеления континент моделът постепенно ще започне да се появява и на други пазари. Очакванията са в Европа той да започне да се продава през 2016 г. Тогава ще стартира и производство му в завода в Калуга (Русия), където ще се сглобява версията за местния пазар.

Самият кросовър е получил дизайн в съответствие с новата корпоративна концепция на марката – Dynamic Shield. За първи път тя бе използвана при новия Outlander Sport, което най-вероятно означава, че вече и моделите на Mitsubishi ще бъдат почти еднакви на външен вид.

Автомобилът се задвижва от турбодизелов двигател MIVEC с обем 2,4 литра. Неговите характеристики не бяха съобщени, но се знае, че той се поставя и на пикапа Mitsubishi L200, като се предлага в два варианта на мощност – 154 к.с. и 380 Нм, и 181 к.с. и 430 Нм.

От компанията допълват, че специално за всъдехода е разработена нова 8-степенна автоматична скоростна кутия. По данни на Mitsubishi новият агрегат е със 17% по-икономичен от своя предшественик.

Освен това Pajero Sport е оборудван и с модернизирана система за задвижване на четирите колела. Това е Super Select 4WD от второ поколение, която разчита на функция за автоматичен контрол на устойчивостта при спускане. Тя вече разполага и с допълнителен оф-роуд режим.

В оборудването на кросовъра са включени още 7 въздушни възглавници, система за предотвратяване на челен сблъсък, система за следене на мъртвите зони и система за предотвратяване на удар при паркиране.

Като опции за Pajero Sport се предлагат електрическа ръчна спирачка, камери за кръгов обзор, двузонов климатик, подгряване на волана и на втория ред седалки.

Снимки: Mitsubishi

Тагове: mitsubishi pajero sport
0 от 500
  • #61
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    колко трябва да си *** че да плюеш по марката и модела печелили най-много пъти Париж-Дакар?
  • #60
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    хахахахударили са по главата шеф дизайнера на мицубиши като гледам - човека се нуждае от специализирана помощ
  • #59
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    по-скоро са ти ударили главата в земята...
  • #58
    1 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Джипове доколкото знам са правили AMC а в днешно време FCA. Машини за извън пътя са правени в много страни в европа вкл. Германия, Франция и Англия.Това което е важно в днешно време обаче е, че когато европейците решиха да правят цивилни SUV още с първите издания удариха японци и корейци в земята :)
  • #57
    7 rate up comment 0 rate down comment
    автор ( преди 8 години )
    Един въпрос към всички, които хвалят "динамичните" ДЖИПОВЕ от марката VW AUDI PORSCHE и други EU марки автомобили - Кога тези марки са правили ДЖИПОВЕ? Коя година? Кой век? Коя ера? Коя епоха? Всяко нещо си има традиция, опит натрупани са много години разработки.И един последен въпрос - Знаете ли какво е точно "конски сили" "въртящ момент при еди си какви обороти" и как тия конски и въртящия момент окозват влияние върху поведението на МПС-то ?
  • #56
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    за едно съм сигурен, че се смея с глас на такива дето се присмиват на този офроудър щото е само със 150 к.с.
  • #55
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    ""Mitsubishi официално представи Pajero Sport""То да се смееш ли ? Да плачеш ли? Японците направо се подиграват на хората! Два и кусур тона джип със 150к.с. и думата спорт са пълен оксиморон. Тоя модел си е пълен виц. Динамиката му ще е потресаващо слаба. Но пък е спортен модел ха ха хааа.
  • #54
    8 rate up comment 5 rate down comment
    Уличен дрифтър ( преди 8 години )
    Великолепен дизайн, щом го прави Мицубиши-значи няма компромис!
  • #53
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    купи си очила... и мозък... :)
  • #52
    8 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    като го погледнах отстрани започнах да се чудя как ли ще влизат пътниците на задната седалка. През тази изрязана врата май само жената змия ще може да се промъкне. Пълна недомислица като при повечето японки.