IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mitsubishi официално представи Pajero Sport

Кросовърът се задвижва от 2,4-литров турбодизел

Mitsubishi официално представи Pajero Sport

Компанията Mitsubishi избра Тайланд за световната премиера на новото поколение на модела си Pajero Sport. Това е неговата първа мащабна и повсеместна модернизация от 7 години насам. А първият пазар, на който ще дебютира кросовърът, ще бъде Австралия.
Mitsubishi официално представи Pajero Sport
От японския производител съобщават, че след Зеления континент моделът постепенно ще започне да се появява и на други пазари. Очакванията са в Европа той да започне да се продава през 2016 г. Тогава ще стартира и производство му в завода в Калуга (Русия), където ще се сглобява версията за местния пазар.

Самият кросовър е получил дизайн в съответствие с новата корпоративна концепция на марката – Dynamic Shield. За първи път тя бе използвана при новия Outlander Sport, което най-вероятно означава, че вече и моделите на Mitsubishi ще бъдат почти еднакви на външен вид.

Автомобилът се задвижва от турбодизелов двигател MIVEC с обем 2,4 литра. Неговите характеристики не бяха съобщени, но се знае, че той се поставя и на пикапа Mitsubishi L200, като се предлага в два варианта на мощност – 154 к.с. и 380 Нм, и 181 к.с. и 430 Нм.

От компанията допълват, че специално за всъдехода е разработена нова 8-степенна автоматична скоростна кутия. По данни на Mitsubishi новият агрегат е със 17% по-икономичен от своя предшественик.

Освен това Pajero Sport е оборудван и с модернизирана система за задвижване на четирите колела. Това е Super Select 4WD от второ поколение, която разчита на функция за автоматичен контрол на устойчивостта при спускане. Тя вече разполага и с допълнителен оф-роуд режим.

В оборудването на кросовъра са включени още 7 въздушни възглавници, система за предотвратяване на челен сблъсък, система за следене на мъртвите зони и система за предотвратяване на удар при паркиране.

Като опции за Pajero Sport се предлагат електрическа ръчна спирачка, камери за кръгов обзор, двузонов климатик, подгряване на волана и на втория ред седалки.

Снимки: Mitsubishi

Тагове: mitsubishi pajero sport
0 от 500
  • #11
    12 rate up comment 10 rate down comment
    оня същия ( преди 8 години )
    друго си е да си *** шизофреник като като рреГъз3 и разни други ентеУЕгенти по-надолу :))) Специално за дечковците ще повторя че извън пътя максималната мощност има почти никакво значение, гледат се нютоните. А системата AWD Super Select се е доказвала прекалено много пъти вече. Та мамини златни трайкайте си, карайте си ръждясалите 15+ годишни X5-ци и ML-и и не се заигравайте с истинските офроуд машини че ще си търсите трактори да ви издърпат от някоя кална локва
  • #10
    15 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Предлагам когато има тема за японски автомобили да не коментираме дизайна и качеството на интериора - само пълним темите с глупости - ясно е, че са трагедия.
  • #9
    8 rate up comment 18 rate down comment
    X ( преди 8 години )
    ОТЗАД Е ГРОЗЕН МНОГО! ТЕЗИ СТОПОВЕ НЕ МИ ДОПАДАТ ИЗОБЩО!
  • #8
    10 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Щото Б.Б. е на власт а протестиращите са негови хора. За това си траят. Помниш ли 2013г. когато теглиха комунистите 1 милиард лева кредит, какви митинги кпретнаха "Протестна мрежа" и други организации около ГЕРБ. Сега ГЕРБ като теглиха 16 милиарда лева кредит да чу една дума от протестна мрежа? А да видя митинги пред народното събрание? Предния път протестираха на нафта 1,70лв за литър сега е много по-скъпа и мълчат. Но тогава нафтата у нас бе най евтина в ЕС а сега най-скъпа, но си траят.
  • #7
    26 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Това е може би най-добрият дизайн на СУВ,който съм виждал, мисля,че е по-добър дори от еталона Тойота Ланд Крюзер,който е фантастичен.
  • #6
    5 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    180bhp dizel na kamion i go narichat SPUORT axaxaxaaxaxaxaxxa
  • #5
    32 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    петрола падна с 18% но горивата у нас не мърдат...защо...и защо няма протест срещу LUKOIL
  • #4
    21 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Че е грозно грозно е, че мицубиши се славят с едни от най евтините интериори също е ясно - но тойотите или хондите да не са по-красиви? Тук обаче виждаме прогрес по отношение на скоростните кутии - 8ст. автомат, който в комбинация с този приличен върт. момент може и да изкара добри характеристики. Предполагам обаче, че какти и предишния модел няма да се предлага в европа извън Русия.
  • #3
    14 rate up comment 21 rate down comment
    РомПоПоПом.. ( преди 8 години )
    Стоповете за калобрани ли ще ги ползват?!
  • #2
    13 rate up comment 26 rate down comment
    RRE S3 ( преди 8 години )
    Tova nia6tyy e kre6tia6to grozno i umopomra4itelno bavno