IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lada XRay се оказа по-голяма от донора си

Нови подробности за бъдещия хечбек на АвтоВАЗ

Lada XRay се оказа по-голяма от донора си

Бъдещият модел на АвтоВАЗ – Lada XRay, се оказа по-голям от донора си Renault Sandero Stepway. Това съобщава изданието Avtosreda, което разкри нови подробности за автомобила.
Lada XRay се оказа по-голяма от донора си
Габаритите на Lada XRay са 4164 мм дължина, 1764 мм широчина, 1570 мм височина и разстояние между двете оси от 2592 мм. За сравние хечбекът Dacia Sandero Stepway, който на някои пазари се продава и под марката Renault, е с 84 мм по-къс, със 7 мм по-тесен и с 48 мм по-висок.

Разстоянието между двете оси е почти идентично, като все пак при Sandero е с 3 мм по-малко. Багажникът на XRay е с 4 литра по-голям – 320 литра, но при свалени задни седалки обемът е абсолютно еднакъв при двете коли – 1200 литра.
Lada XRay се оказа по-голяма от донора си
Ясно е още, че в гамата двигатели на новия хечбек на АвтоВАЗ ще бъде бъде включен и 1,6-литров мотор с мощност 106 к.с. Другите два агрегата за XRay са 1,6-литров със 114 к.с. и 1,8-литров със 122 к.с. По-малките двигатели ще работят с механична скоростна кутия на Renault, а за 1,8-литровия е предвидена автоматична трансмисия, собствена разработка на АвтоВАЗ.

С най-слабия агрегат XRay ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 11,9 секунди. Версията със 114 к.с. ще прави същото за 10,3 секунди, а тази със 122 к.с. – за 10,1 секунди. Средният разход при трите мотора ще варира между 7,0 и 8,0 л/100 км.
Lada XRay се оказа по-голяма от донора си
В базовото оборудване на модела е включена система за стабилизация, датчици, показващи налягането в гумите и камера за заден ход. Срещу допълнително доплащане ще се предлага мултимедийна система със сензорен екран.
Lada XRay се оказа по-голяма от донора си
Производството на Lada XRay ще стартира през ноември, като базовата версия е оценена на 430 000 рубли (6580 евро). За сравнение Sandero Stepway с най-ниско ниво на оборудване се предлага в Русия за 544 000 рубли (8320 евро).

Снимки: Avtosreda

Тагове: lada xray
0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Бумеранг ( преди 8 години )
    Ще видим ладичките и може и да са успешни-напоследък са задобряли:-) :-) :-) Но .... Шкодичките от последните година две са като китайски играчки от магазин Джъмбо:-) :-) :-) Запознах се с версията Рапид и .... По-добре да не се бях запознавал!
  • #3
    20 rate up comment 10 rate down comment
    до:МайМунчо ( преди 8 години )
    Черджетата или по-точно родопските одеала ги търси при любимата си ВАГ марка! Там са тези екстри. Има спортно колано окачване, асфалт за уплътнение на фугите да не влизат мишки в ***, който караш и да не те хапят по краката, че е опасно. А двигател, окачване, турбо, трансмисия и електроника са консумативи.Абе щом Шкода прави по-добри и здрави коли(самите немци го признават), смятай германчетата колко са зле. Е, не са по-зле от тези, които им харесват клозетите.
  • #2
    12 rate up comment 26 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Дано Русия наложи санкции и забрани продажбата на тези *** в Европа.
  • #1
    9 rate up comment 22 rate down comment
    Мунчо ( преди 8 години )
    а задната пейка ще бъде ли застлана с чердже :)