IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Скъпите системи на Volkswagen влизат в достъпните коли

Германската компания демократизира технологиите от Audi, Porsche и Bentley

Скъпите системи на Volkswagen влизат в достъпните коли


Снимка: Volkswagen

Една от причините да бъде избран автомобил от "клас лукс" са модерните системи за сигурност и безопасност, които в днешно време могат да предотвратят катастрофа или поне да предоставят по-добра защита за пасажерите в колата. За да увеличи привлекателността на своите автомобили в САЩ, германската компания Volkswagen ще предложи модерните технологии за безопасност от Audi, Porsche и Bentley в своите по-достъпни модели.

Според информацията от Volkswagen USA е дошло време тези технологии да бъдат демократизирани. Така например, системите като адаптивен круиз контрол, следене на сляпата зона на страничните огледала, автоматизирано паркиране и автоматична спирачна система ще бъдат достъпни за цялата гама от модели на Volkswagen в САЩ.

"Много от тези системи до момента се предлагаха единствено за позиционирания по-високо Touareg, но вече могат да бъдат поръчани както за Tiguan, така и за Beetle или Golf", уточнява Майкъл Хорн, изпълнителен директор на Volkswagen Group of America.

С този ход германската компания иска да направи автомобилите си по-атрактивни, за да могат да се конкурират по-добре с моделите на Honda, Toyota и Hyundai, при които вече са налични такива технологии. Системите за подпомагане на водача Volkswagen вече предлага на цени между 695 и 1495 долара.

Друга новост в гамата от модели на Volkswagen в САЩ е 5-инчовият сензорен екран, който е включен в стандартното оборудване. Срещу доплащане се предлага 6,5-инчов екран. Системите с по-големия дисплей позволяват интеграция на смартфон с Apple CarPlay и Android Auto.

Тагове: android auto apple carplay
0 от 500
  • #2
    15 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Забавно.. на евтините американски модели ще ги предлагат, но на скъпите европейски - не. Да е жив и здрав празноглавия шовинистичен европеец дето купува ваг недоразумения. И да не забрави да пие една студена вода с пожелание за дълголетие от Фолцваген.
  • #1
    27 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Американците не мож ги излъга с такива шмекерии. Те си знаят, че японското е най-доброто и това е.