IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mitsubishi закрива производството си в САЩ

След решението акциите на компанията скочиха с над 5%

Mitsubishi закрива производството си в САЩ

Mitsubishi официално обяви, че прекратява производството си на автомобили в САЩ. Решението мигновено се отрази на акциите на японската компания, които скочиха с над 5 на сто, съобщава Ройтерс.

Снимка: Ройтерс

Единственият автомобилен завод на Mitsubishi в САЩ, позициониран в Илинойс, ще затвори врати до края на тази година, а японската компания ще се съсредоточи върху останалите си съоръжения по света. Разширени и модернизирани ще бъдат основните заводи в Япония, Русия и Югоизточна Азия, разкри президентът на японската компания Тетсуро Айкава пред Ройтерс.

Основният фокус ще падне именно върху Югоизточна Азия, където пикапите и вановете на марката се продават повече от добре, сочи информацията. Инвестиции ще бъдат направени в заводите във Филипините и Тайланд, а ново съоръжение ще бъде изградено още догодина в Индонезия.

Що се отнася до фабриката в САЩ, за нея се търси купувач, който е готов да запази действащия състав, състоящ се от 900 работници. Според Айкава това няма да бъде трудно, тъй като търсенето на нови автомобили в САЩ е стабилно.

Причината за затварянето на завода са чисто икономически. Той е открит през 1988 година като съвместно предприятие между Mitsubishi и тогавашният й партньор Chrysler. Своя връх заводът достига през 2000 година, когато там са проведени над 200 000 коли. Заради намаленото търсене на американския пазар производството спада до едва 69 178 екземпляра през 2014 година.

0 от 500
  • #7
    7 rate up comment 4 rate down comment
    до: Дебелия ( преди 8 години )
    Дебел си, но не в главата. Там си прекалено слаб. Наблегни малко на четенето, че се излагаш. Освен Галант ще ти спомена за други добри модели, които явно не знаеш:1. Колт2. Еклипс3. Лансър4. ПаджероЗаиграха се с някой други производители, взеха да слагат чужди ненадеждни и скапани двигатели и ето до къде стигат. Трябваше да развиват свои и да ги доусъвършенстват. Моделите също, но явно предпочитат друго и затъват. Без гъвкава политика са за никъде.Дсно с някой японска компания да се съюзят!
  • #6
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Бобо ( преди 8 години )
    До Швабен зи каскен;Да, затова ли BMW направиха допълнителна инвестиция в завода си там от 1 милиард долара?!? Това са 9 нули, не 6. 1 000 000 000 $И затова ли правят изцяло нов завод в Мексико пак за същата сума 1 000 000 000 $.Аман от "разбирачи"
  • #5
    12 rate up comment 3 rate down comment
    Дебелия ( преди 8 години )
    През 90те години Митцубиши изкараха един шедьовър, наречен Галант! Оттогава - нищо! Имат и един застаряващ вече джип Паджеро. Това е!Бих казал, че тази компания имаше добри основи да се развие повече от добре, но пазара си казва думата!
  • #4
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Закриват го защото нямат толкова много продажби в Америка - за последните 10-тина години са намалели повече от 4 пъти макар че последните 2 години имат малък ръстЯвно глобално им падат продажбите защото през 2012-та затварят европейския си завод, през 2008 затварят в Австралия.
  • #3
    9 rate up comment 7 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 8 години )
    Напротив, добър мениджмънт. Всички бягат от щатите, дори американските концерни. Даже наскоро се оказа че най-американския модел е Тойота Камри. Така че няма нищо чудно че и Мицубиши се изтеглят от там.
  • #2
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Лош менидмънт. Не завода им е виновен, не пазарите, които са стабилни, а менъджерския състав на Митсубиши-моторс. Тях трябва да ги сменят, а не някой друг. Правят добри коли, но икономистите ще ги закопаят. Не концерна, който е огромен и много богат, а подразделението Митсубиши-моторс.
  • #1
    10 rate up comment 3 rate down comment
    BRAT ( преди 8 години )
    Щом не изкарват кеш, няма за какво да го поддържат това съоръжение.