IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mitsubishi закрива производството си в САЩ

След решението акциите на компанията скочиха с над 5%

Mitsubishi закрива производството си в САЩ

Mitsubishi официално обяви, че прекратява производството си на автомобили в САЩ. Решението мигновено се отрази на акциите на японската компания, които скочиха с над 5 на сто, съобщава Ройтерс.

Снимка: Ройтерс

Единственият автомобилен завод на Mitsubishi в САЩ, позициониран в Илинойс, ще затвори врати до края на тази година, а японската компания ще се съсредоточи върху останалите си съоръжения по света. Разширени и модернизирани ще бъдат основните заводи в Япония, Русия и Югоизточна Азия, разкри президентът на японската компания Тетсуро Айкава пред Ройтерс.

Основният фокус ще падне именно върху Югоизточна Азия, където пикапите и вановете на марката се продават повече от добре, сочи информацията. Инвестиции ще бъдат направени в заводите във Филипините и Тайланд, а ново съоръжение ще бъде изградено още догодина в Индонезия.

Що се отнася до фабриката в САЩ, за нея се търси купувач, който е готов да запази действащия състав, състоящ се от 900 работници. Според Айкава това няма да бъде трудно, тъй като търсенето на нови автомобили в САЩ е стабилно.

Причината за затварянето на завода са чисто икономически. Той е открит през 1988 година като съвместно предприятие между Mitsubishi и тогавашният й партньор Chrysler. Своя връх заводът достига през 2000 година, когато там са проведени над 200 000 коли. Заради намаленото търсене на американския пазар производството спада до едва 69 178 екземпляра през 2014 година.

0 от 500
  • #17
    5 rate up comment 3 rate down comment
    До Achtung ( преди 8 години )
    Как да го прочетат колега, като на повечето и българският им е труден, ти за английския...Тук пишат 2-3 пъпчасали японски фена на по 15г и плюят по всичко, което не е японски гниещ варел
  • #16
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Achtung ( преди 8 години )
    Аз пиша само под ника Аchtung с анонимния колега ходете по които кръчми искате. Посочил съм ти статия няма да е зле да я прочетеш.
  • #15
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Хибридния Outlander се продава добре в Европа. Говори се, че в следващия Lancer ще е "вдъхновен" от успеха на Outlander PHEV. Ще видим, дано да имат успех в бъдеще.
  • #14
    5 rate up comment 2 rate down comment
    до Achtung ( преди 8 години )
    смешен си, много хубаво ти го казаха за кръчмата, а тая статия дето си постнал има толкова общо щатите колкото и ти
  • #13
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    И аз не ги виждам Мицубиши да правят коли след 10-тина години. Ако не им се разшири сериозно дяла в нишата на хибридите едва ли ще ги бъде.Но от друга страна така мислех и за Субару но в последните 2-3 години дръпнаха много в Америка - повече от половината им продажби са там и се по закрепиха
  • #12
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Achtung ( преди 8 години )
    Малък си и не помниш в какъв скандал се бяха забъркали. Умишлено бяха крили дефекти в продължение на години, някои от които бяха довели до смъртни случаи. Ето първото инфо от бързо търсене с Гугъл:http://***.washingtonpost.com/wp-dyn/articles/A29583-2004Jul5.html
  • #11
    8 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Стига си измисля ве ей! Не са ги съдили и не са крили нищо! Тези измислици съм ти казал само в кръчмата при пияните ти дружки могат да минат.
  • #10
    7 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Тяхното падение започна около 2007 ако не ме лъже паметта когато се откри, че сумати време са крили дефекти и са манипулирали информация. Глобиха ги правиха сервизни акции, осъждаха ги в САЩ и оттогава все надолу. Имаха някаква инерция и затова все още кретат.Познат ли ви е сценария и с някои други японски марки?
  • #9
    5 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Както вече писах няколко пъти Мицу ще са вероятно първите но не последните японци които ще си заминат от автомобилния свят. От години вървят надолу. Никакво развитие нито в технологиите нито в имиджа или дизайна.Направиха един приличен хибрид с теслата на базата на аутлендер и това е. Може би аутлендер им е единствения смислен модел, но го клатят много дълго време, преизползваха много неща от стария и вече не е актуален.
  • #8
    9 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 8 години )
    Колт и Лансър - дървени пръчки