IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Авторът на Marussia готви нова суперкола

Руският Волк бе обявен за конкурент на Koenigsegg и Pagani

Авторът на Marussia готви нова суперкола

Бившият главен конструктор на суперколата Marussia – Игор Ермилин, обяви нов проект, който носи пилотното име „Волк” (Вълк). Ако бъде намерен инвеститор, прототип на автомобила ще бъде готов до половин година, съобщава в. „Известия”, като цитира Ермилин.
Авторът на Marussia готви нова суперкола
„Това ще бъде автомобил от друго ниво – разкрива намеренията си конструкторът. - Ако Marussia B1 се произвеждаше в 100 бройки годишно, новата машина ще бъде уникална и скъпа. Нейната цена може да достигне 2 млн. евро, като планираме да произвеждаме не повече от 10 бройки. Новият автомобил ще се произвежда изцяло ръчно. Той ще бъде бърз, красив и удобен – направо съвършен.”

Засега разработката на Ермилин е на първоначален стадий и затова той не иска да разкрива техническите характеристики на спортната кола. Според него проектът му спокойно ще може да се конкурира с производители на суперколи като Koenigsegg и Pagani.
Авторът на Marussia готви нова суперкола
„Koenigsegg и Pagani са автомобили от тази ниша на пазара, към която се стремим. Те не носят огромни печалби като масовите модели, но са направени с душа. Ние ще се опитаме да направим същото – да създадем автомобил от дъното на душите ни”, коментира конструкторът.
Авторът на Marussia готви нова суперкола
По думите му „Волк” ще може да носи приходи едва 5 години след излизането си на пазара. А бюджетът на проекта ще бъде по-малък от този на Marussia, която произвеждаше два модела – B1 и B2. Те бяха спрени през април 2014 г.

Снимки: Marussia Motors

Тагове: marussia motors
0 от 500