IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Следващият Lexus LS идва през октомври

Моделът ще получи автономно придвижване и версия купе, която ще се съревновава с Mercedes S-Class Coupe

Следващият Lexus LS идва през октомври

Следващото поколение на луксозния седан Lexus LS ще има премиера по време на международното изложение в Токио през октомври. Това съобщава изданието Motoring, разкривайки първи детайли за модела.

Настоящият LS. Снимка: Lexus

Информацията не е официално потвърдена, но според Motoring новото поколение на автомобила ще бъде снабдено с последните технологии за автономно придвижване на Toyota. Очаква се седанът да може да паркира без участието на шофьора, както и да се придвижва напълно самостоятелно при определени условия на пътя.

Новият Lexus LS ще получи и напълно нова платформа за модели със задно задвижване, на която ще бъде конструирана и версия купе. Твърди се, че моделът с две врати ще се съревновава за клиенти с Mercedes-Benz S-Class Coupe.

Що се отнася до двигателите, сред тях ще попадне 5,0-литров V8 с мощност от над 500 к.с., както и хибриден агрегат, който съчетава бензинов V6 двигател и електромотор.

Седанът Lexus LS ще бъде официално представен в Токио, където най-вероятно ще видим и версията купе. Стартът на продажбите е насрочен за началото на следващата година.

Тагове: lexus ls
0 от 500