IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jaguar Land Rover строи нов завод в Източна Европа

Компанията избира между Полша и Словакия

Jaguar Land Rover строи нов завод в Източна Европа

Още преди месец, когато от Jaguar Land Rover съобщиха, че ще строят нов завод в Източна Европа, стана ясно, че България не е сред обсъжданите дестинации. Сега от компанията разкриха, че съоръжението ще бъде изградено в Полша или Словакия.
Jaguar Land Rover строи нов завод в Източна Европа
Заводът на Jaguar Land Rover и Chery. Снимка: Ройтерс 

Целта на британската компания, собственост на индийската Tata Motors, е да произвежда по 350 000 автомобила годишно в новия завод. Планът предвижда съоръжението да заработи на пълен капацитет още през 2019 година, пише Automotive News.

От информацията става ясно, че в началото на тази седмица ще се състои среща между високопоставени лица от Jaguar Land Rover и представители от правителството на Полша. Ако бъде постигнато споразумение между двете страни и стартира изграждането на завода, това ще бъде най-голямата инвестиция в автомобилната промишленост на страната, съобщава изданието, цитирайки вицепремиерът на Полша Януш Пехочински.

Припомняме, че преди дни Jaguar Land Rover сключи споразумение с компанията Magna Steyr, която ще произвежда модели на британците в своя завод в Австрия. През миналата година Jaguar Land Rover откри свой завод и в Китай, а в момента се обсъжда възможността за изграждане на съоръжение в Мексико или САЩ.

Тагове: jaguar land rover
0 от 500